Sinop 15 Eylül Gazeteciler tarafından geçtiğimiz Salı günü açılan ve 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı sergide yer alan fotoğraflar bundan böyle Sinop Üniversitesinde yaşatılacak. Sergide yer alan yaklaşık 100 fotoğraf Sinoplu gazeteciler tarafından Üniversite Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın'a teslim edildi.  

Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti tarafından Sinop Üniversitesinin katkılarıyla, 15 Temmuz gecesi ve ardından yaşananları anlatan ve yüze yakın fotoğrafın yer aldığı fotoğraf sergisini çok sayıda Sinoplu gezdi. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününde Sinoplularla buluşan "Yerel Basınımız ve Anadolu Ajansının Objektifinden 15 Temmuz" adlı fotoğraf sergisi büyük ilgi görmüştü. 

Serginin sona ermesi ardından 100 adet fotoğraf, Sinop Üniversitesi öğrencilerine yönelik mekanlarda sergilenmek üzere Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgın’a teslim etti. Rektör Dalgın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl ile rektörlük makamında bir araya gelen 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ve yönetim kurulunda yer alan gazeteciler, katkılarından dolayı Dalgın'a teşekkür etti. Prof. Dr. Nihat Dalgın'ın makamında gerçekleşen ziyarete; Başkan Demirel'in yanı sıra; Cemiyet Yönetim Kurulu Üyesi ve Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, Anadolu Ajansı Sinop Temsilcisi Gökhan Gücüklüoğlu, Haber 57 Gazetesi İmtiyaz Sahibi Osman Aksu, Sinop Pusulası Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Emrah Güney ve TRT Haber Sinop Muhabiri Aydın Yılmaz katıldı. Ziyaret sırasında Üniversite Basın Halkla İlişkiler Müdürü Tuna Kuzucan ile basın halkla ilişkiler personeli de hazır bulundu.  

ÖZŞAHİN VİTRİNHABER'İN FOTOĞRAFINI KENDİ VERDİ
Ziyaret sırasında Cemiyet Yönetim Kurulu Üyesi ve Vitrinhaber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin, Vitrinhaber çalışanlarının objektifinden çıkan fotoğraflardan birini Rektör Dalgın'a kendi elleriyle teslim etti.  Özşahin, Prof. Dr. Nihat Dalgın'a organizasyona verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

ÜNİVERSİTENİN KATKISI BÜYÜK
Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel ise fotoğrafların birer eser haline dönüştürülmesinde Sinop Üniversitesinin kendilerine büyük katkıları olduğunu belirterek, "Biz de bu fotoğrafların tozlu raflarda değil, bir yerlerde sergilenerek insanlara ulaşmasını istedik. Sağ olsunlar üniversitemiz bizlere bu konuda da yardımcı olacak. Onun için yaklaşık 100 fotoğrafı kendilerine teslim ettik." dedi.

HER BİRİ TARİHİ BELGE

Ziyaretten ve gazetecilerin nazik tavrından duyduğu memnuniyeti dile getiren Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, her biri bir birinden değerli belge niteliğindeki fotoğrafların, 15 Temmuz'daki hain darbe girişimini tüm çıplaklığıyla kamuoyuna aktardığını söyledi. Dalgın; ” Bizlere yapılan bir hata ve yanlış elbette affedilir. Ancak devletimize ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan saldırı ve tehditleri bu millet asla unutmamalı. Bizler de ‘15 Temmuz’ konulu sergide yer alan fotoğrafları, üniversitemizde öğrencilerimizin görebilecekleri yerlerde sergileyerek, bu hain darbe teşebbüsünü unutturmayacağız. Bu eserlerin ortaya konulmasında büyük emekleri bulunan tüm gazeteci arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber