Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu Kurucu Üyesi ve Sinop Usta Öğreticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Karaaslan Demir, koronavirüs tedbirleri kapsamında, eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verildiğini, bu izin kapsamında kadrolu eğitmenlerin ücret almaya devam ederken usta öğreticiler ile antrenör ve uzman öğreticilerin bu uygulamanın dışında tutulduğunu ifade etti. Bu durumun usta öğreticilere yapılan büyük bir haksızlık olduğunu dile getiren Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu Kurucu Üyesi ve Sinop Usta Öğreticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Karaaslan Demir, bir an evvel gerekli düzenlemelerin yapılarak, üvey evlat muamelesi gören usta öğreticilere haklarının verilmesinin gerektiğini söyledi.

Demir; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 12.03.2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda dünyada hızla yayılan Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle bazı tedbirler alınmasına karar verilmiştir. Bu süreçte bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edilmiş; bu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verilmiştir.
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge öğretmen ve okul yöneticilerini ilgilendirmektedir. Kadrosuz Usta öğreticiler ile antrenör ve uzman öğreticilerle ilgili herhangi bir ibare yer almamaktadır. Dolayısıyla usta öğreticilere ve uzman öğreticilere herhangi bir ek ders ücreti ödemesi belirlenen tarihler için yapılmayacaktır” dedi.


Halk eğitim merkezlerinde çalışan usta öğretici, antrenör ek ders ücretlerinin ödenmemesi halinde bütün usta öğreticilerin mağdur olacağını dile getiren Sinop Usta Öğreticiler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Karaaslan Demir, hükümet yetkililerinden Antrenör ve usta öğreticilerle ilgili bir an önce düzenlemenin yapılması ve genelgeye kadrosuz usta öğreticilerle ilgili bir ibare eklenmesi gerektiğini söyledi. Kadrolu usta öğreticilerle aynı işi yaptıklarını ve aynı şartlarda çalıştığını dile getiren başkan Seda Karaaslan Demir; “Ne yazık ki biz kadrosuz usta öğreticiler olduğumuz için üvey evlat muamelesi görüyoruz bu konuda bizleri derinden üzmektedir. Devlet büyüklerimizden ricamızdır bu konuya bir çözüm üretmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

 

Editör: Vitrin Haber