Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Ayancık Şubesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında, ilçe merkezindeki orta öğretim kurumları arasında düzenlenen 'Atatürk ve Cumhuriyet' konulu kompozisyon yarıymasında dereceye giren öğrenciler düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Kompozisyonların okunması ardından yarışmada 1. olan öğrenci tam Cumhuriyet altını, 2. öğrenci yarım Cumhuriyet altını ve 3. öğrenci de çeyrek altınla ödüllendirildi. 

Ödül törenine özel olarak davet edilen 1947 Kastamonu Gölköy Köy Enstitüsü mezunu 94 yaşındaki emekli eğitimci İdris Yılmaz 'Cumhuriyet' konulu bir konuşma yaptı. Aynı zamanda Sinoplu İş Kadını Ayşe Serpil Yıldız'ın da babası olan İdris Yılmaz'ın konuşması büyük ilgiyle izlendi. Yapılan konuşma ardından İlçe Kaymakamı Abdullah Seçkin Koçak, İdris Yılmaz'ın elini öperek günün anısına plaket takdim etti.  

Tüm vatandaşların Cumhuriyet Bayramını kutlayan Ayancık ADD Başkanı Erdoğan Erkaymaz, kompozisyon yarışmasında dereceye giren tüm öğrencileri kutladı. İdris Yılmaz'a uzun ömürler dileyen Erkaymaz, programa icabet eden protokole ve vatandaşlara de teşekkür etti. 

Editör: Vitrin Haber