Diyanet-Sen Sinop Şube Başkanı Yaşar Köstek, Leman Dergisi’nin Peygamber Efendimiz'e (SAV) yönelik karikatürüne sert bir basın açıklamasıyla tepki gösterdi. Köstek, söz konusu yayını “ahlaksızlık, terbiyesizlik ve İslam’a düşmanlık” olarak nitelendirdi.

Tekne yapım zanaatını 45 yıldır tutkuyla sürdürüyor
Tekne yapım zanaatını 45 yıldır tutkuyla sürdürüyor
İçeriği Görüntüle

Diyanet-Sen Sinop Şube Başkanı Yaşar Köstek, Leman Dergisi’nde yayımlanan ve Peygamber Efendimiz'e (SAV) yönelik olduğu iddia edilen karikatürle ilgili kamuoyuna seslendi. Köstek, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Hiçbir inanca, kutsala ve değere saygısı olmayan bir paçavra olan Leman, Peygamber Efendimiz’e dil uzatmıştır. Türkiye gibi %99’u Müslüman olan bir ülkede bu hadsizliğe sessiz kalmayacağız.”

Köstek, açıklamasında “ifade özgürlüğü” bahanesiyle yapılan bu saldırının İslam’a karşı düşmanlık içerdiğini belirtti:

“Kutsallarımızı hedef alan karikatür yayıncılığı; nefretin, ayrımcılığın ve İslam düşmanlığının maskesidir. Bu kirli zihniyetin adı özgürlük değil, alçaklıktır.”

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

“Peygamberimize hakaret, milyarlarca Müslümanın kalbine ve vicdanına saldırıdır. Dini değerlere ve kutsallara saldırı, mizah ve ifade özgürlüğü değildir. Leman’ın yaptığı mizah değil terbiyesizliktir.”

“Hukuk Nezdinde Hesabını Soracağız”

Yaşar Köstek, bu tür yayınlara karşı hukuki sürecin başlatılması çağrısında bulunarak, “Bu alçaklığın hukuk önünde hesabını soracağız. Bu ülkede hâlâ vicdan sahibi savcılar ve bir adalet sistemi var” dedi.

Son olarak Köstek, Saff Suresi’nin 8. ayetine atıf yaparak “Onların düşmanlıklarını görüyor, biliyor ve korkmuyoruz. Gün gelir, elbet yargı gerekli cevabı verir” dedi ve hükümeti bu tür yayınlara karşı yasal düzenlemeler yapmaya çağırdı.

Muhabir: Merve Yerli