Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen “2015 Yılı Vekaletle Kurban Programı” yapıldı. Samsun’da düzenlenen programa Sinop il ve ilçelerinden de müftülük görevlileri katıldı. 

Program, Kura'n- i Kerim tilaveti ve kurbanlık ile ilgili kısa film gösterimi ile başladı. Samsun Müftülüğük konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu ve İl Müftüsü Veysel Çakı'nın yanı sıra, Samsun, Amasya, Tokat, Ordu, Sinop ve Çorum ili ve ilçelerinde bulunan müftüler, vaizler ve din görevlileri katıldı.
Toplantının selamlama konuşmasını yapan Samsun İl Müftüsü Veysel Çakı, toplantıya katılan tüm davetlilere teşekkürlerini iletti.
“BU YIL 200 BİN HİSSE HEDEFLİYORUZ”
Bu yıl 200 bin kurban vekaleti hissesi hedeflediklerini belirten Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, “Yurt içinde ve yurt dışındaki vatandaşlarımızdan, kurbanlarını vekalet yoluyla kestirmek isteyenlere yardımcı olmak amacıyla 1993 yılından beri Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte vekalet yoluyla kurban kesim programı düzenliyoruz. Bugüne kadar toplam 686 bin 920 hisse kurbanın kesim ve dağıtımını gerçekleştirdik. 2014 yılında kurban vekalet sayısının 2013 yılına göre toplamda yüzde 52 artışla 135 bin 394’ e yükselttik. Bu yıl da milletimizin gönülden emanetlerini mazlum coğrafyalara ulaştırmak için vekaletle kurban kesim programı düzenliyoruz. 2015 yılı Vekaletle Kurban Kesim Programı kapsamında bu yıl 200 bin hisse hedefliyoruz. Bu yıl yurt içinde 188 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 103 ülkenin 503 bölgesinde görevli ve gönüllüler nezaretinde kesim ve dağıtım yapacağız. Kurbanlar dini esaslara uygun bir şekilde kesilmekte, yurt içinde; ihtiyaç sahiplerine, Kur’an Kurslarına ve öğrenci yurtlarına dağıtılmaktadır. Yurt dışında kesilen kurbanlar ise; öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika’dan Orta Asya’ya, Balkanlar’dan Kafkasya’ya, Uzak Doğu’dan Latin Amerika’ya kadar uzanan coğrafyalardaki kardeşlerimize dağıtılmaktadır. Bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 625 TL, yurt dışında da 450 TL olarak belirledik” dedi.
“BİZLERDE KALP VARSA BU TOPLUMDA HAYAT OLACAKTIR”
Devletin her köşesinde görevlilerinin olduğunu belirten Din Hizmetleri Genel Müdürü Doç. Dr. Yaşar Yiğit, “İnsanlık olarak çok zor bir dönemden geçiyoruz. Hele hele bulunduğumuz coğrafya, kanın, gözyaşının, üzüntünün kederin hiç eksik olmadığı bir coğrafyadır. Son zamanda yaşanan terör olaylarında hayatını kaybeden gençlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak 1924 yılından bugüne kadar aziz milletimize hiçbir ayrım gözetmeksizin her kardeşimize İslam dinimizin mesajlarını ulaştırmaya çalışıyoruz. Şuan 150 binlere yaklaşan bir personele sahibiz. Bugün ülkemizin en ücra köşelerinde devletimizi temsil etme noktasında belki ‘Milli Eğitim’ yoktur. Belki asker yoktur, polis yoktur, jandarma yoktur. Ama bizim annelerimizi, babalarımızı, evlatlarımızı teslim ettiğimiz görevlilerimiz vardır. Dolayısıyla bugün biz, bu topluma kılcal damar gibiyiz. Bizlerde kalp varsa bu toplumda hayat olacaktır” diye konuştu.
Toplantı sunumların ardından soru-cevap kısmı ile sona erdi.
İHA
Editör: Vitrin Haber