Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında oluşturulan “Kutlu Doğum Platformu” ilk toplantısını gerçekleştirildi. Toplantıda hafta kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikler hakkında görüşmeler yapıldı.

Kutlu Doğum Haftası etkinliklerinin, Diyanet İşleri Başkanlığının ilgili yönetmelik, genelge ve talimatları doğrultusunda amacına uygun olarak 14-20 Nisan 2016 tarihleri arasında icra edilecek şekilde planlanması ve uygulanması, etkinliklere katkı ve destek sağlamak amacıyla oluşturulan “Kutlu Doğum Platformu” ilk toplantısı Müftülüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. 

İl Müftüsü Mustafa Erkan Başkanlığında yapılan toplantıya; İl Müftü Yardımcısı Fatih Tavlaşoğlu, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Konukçu, Mili Eğitim Şube Müdürü Davut Kaya, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yrd. Harun Köksalan, KYK Yurt Müdürü Mustafa Çuhadar, Cezaevi Vaizi Bahadır Aydın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Cengiz Keskin, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü adına Bülent Yılmaz, Din Görevlileri Derneği adına İsmail Aksoy, ENSAR Vakfı adına Muhammet Başoğlu, İlim Yayma Cemiyeti adına Hakkı Bafralı ve Türkiye Diyanet Vakfı adına Fatih Gürkan katıldı. 

Toplantıda, 2016 Yılı Kutlu Doğum Haftasının teması olan “Hz. Peygamber Tevhid ve Vahdet” Sinop İl Müftülüğünce gerçekleştirilecek etkinliklerde, toplumun tüm kesimine Peygamberimizi daha iyi tanımak/tanıtmak, anlamak/anlatmak, onun sevgisini canlı tutmak, kardeşlik hukukunu anlatmak ve bu çerçevede yapılabileceklere zemin hazırlanmasını sağlamak amacıyla yapılması gereken konular konuşuldu.
 
 
Editör: Vitrin Haber