Sinop Gençlik Akademisinin başlatmış olduğu "Zararlı Alışkanlıklardan Korunma"  kampanyasına Boyabat Müftülüğü Merkez Kuran Kursu da katıldı. Kurs müdürü Yüksel Çaku, Kuran Kursu olmasına rağmen kendilerininde zararlı alışkanlıklardan muzdarip olduğunu,  giderek yaygınlaşan bu davranışları engellemek için gençlere yol gösterici faaliyetlerin yapılması gerektiğini, bu kapsam da Gençlik Akademisinin başlatmış olduğu kitap okuma yarışmasının çok isabetli bir adım olduğunu ifade etti. 

Yarışmaya katılmak isteyen öğrencilere ücretsiz olarak "Zararlı alışkanlıklardan nasıl korunabilirim?" isimli kitap verildi. Kitap alkol, uyuşturucu, sigara, internet, kumar ve her türlü madde bağımlılığının zararları ve korunma yöntemlerini içeriyor. Yarışmaya katılan öğrenciler 3 haftalık okuma süresinin ardından, 45 adet test usulü sorudan oluşan sınava girdiler. Ödüller için ter döken öğrenciler, kitaptan çok istifade ettiklerini ve zararlı alışkanlıklar konusunda çok daha bilinçlendiklerini ifade ettiler.

Ödül Töreni Düzenlendi

Heyecanın dorukta olduğu sınavda 36 doğru ile 1. olan Mehmet Taşkın'a tablet bilgisayarı  Kurs Müdürü Yüksel Çaku, 31 doğru ile 2. olan Murat Aktay' a dijital fotoğraf makinasını Adem Sevinç ve 3. olan Sefa Köse ve Umut Aksu' ya Orhan Karatekin tarafından Casio Kol Saati verildi. Dereceye giremeyenler ise süpriz hediyelerle sevindirildi.

Törenin Ardından Yemek Yenildi 
  
Tören sonrasında İdareciler, öğretmenler ve dereceye giren öğrenciler birlikte yemek yediler. Yemekte memnuniyetlerini dile getiren kurs yöneticileri Gençlik Akademisine memnuniyetlerini ileterek, bu türlü faaliyetlerin devamının gelmesini ve mutlaka kendilerininde dahil edilmesini istediklerini söylediler. Akademi Koordinatörü Gökhan Özkarslı ise Şubat Ayı etkinliklerini duyurdu ve  16-25 yaş arası herkesi etkinliklere katılmaya davet etti. Bize ulaşmanın en kolay yolu sosyal medya diyen Özkarslı, güncel olarak faaliyetlerini twitter ve facebook'tan duyurduklarını ve aynı yolla kurs başvurusu da aldıklarını söyleyerek, sosyal medya adreslerini verdi. (https://twitter.com/sinopgenclikakd ve http://www.facebook.com/sinopgenclikakademisi) 

Editör: Vitrin Haber