Sinop Belediyesi içinde bulunduğumuz kış aylarında karşılaşılabilecek olası baca yangınları konusunda vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Sinop Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada içinde bulunduğumuz kış aylarında vatandaşların baca yangınlarını önleyebilmeleri için alacakları tedbirler konusunda çeşitli uyarılarda bulunuldu. 

Sinop Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Ayhan Özbek tarafından yapılan açıklamada özellikle temizlenmeyen bacalarda oluşan kurumun baca yangınlarına neden olduğu ve bunun yanında maddi kayıpların yanında can kayıplarına bile neden olduğu bilinmesi gerektiği belirtildi. Vatandaşların bu tür üzücü olaylarla karşılaşmaması için konut bacalarını yılda 2 kez, lokanta bacalarını ise ayda 1 kez mutlaka temizletmeleri gerektiğinin vurgulandığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Ülkemizde kış aylarının başlaması ile birlikte muhtemele baca yangını olaylarında da artış olabileceği için vatandaşlarımızın bu anlamda mağduriyet yaşamamaları açısında çeşitli önlemler almaları gerekmektedir. Bu önlemlerin en önemlilerinden bir tanesi tıkalı ve iyi çekmeyen bacaları kullanarak can güvenliği tehlikeye atılmamalıdır. Bununla birlikte bacalarda oluşan çatlaklara karşı da mutlaka önlem alınmalıdır. Baca temizliğinde bacaları yakarak yapılan temizlemeye asla teşebbüs edilmemelidir. Baca çıkışları aşırı rüzgarlara karşı tedbir için en az çatı mahyasının üstü seviyesinde olmalıdır. Binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğe göre bacaların temizliğinden bina sahibi ve yönetici sorumludur.

Baca temizliklerinin Belediye ücret tarifesine göre alınan makbuz karşılığında İtfaiye Müdürlüğü tarafından yapıldığının hatırlatıldığı açıklamada, vatandaşlarımızın bu işi bilen işin ehli kişilerce yapılmasını önemli olduğunun altı çizildi.
Editör: Vitrin Haber