Doğalgazın diğer yakıtlarla karşılaştırıldığında önemli ölçüde ekonomik olduğu bir gerçek.
Doğalgaz kullanarak mutfaktaki enerji harcamalarımızı %80 oranında azaltabileceğimiz söyleniyor.
Bunun yanında; evimizin tüm odalarını ısıtabilir, hem de daha verimli bir enerji kaynağından ekonomik bir biçimde faydalanabiliriz değil mi?
Yıllardır diğer yakıtlarla ısınmaya çalıştık. Isınabildik mi? 
Hayır!.. 
Çünkü sadece bir odayı ısıttık, diğerlerinde hep üşürdük.. Gün geldi depomuzda kömür ve odun kalmadı, iyiden üşüdük. Belki tir tir titredik... Sobayı yak, külü dök, her sene evi  badana boya yap derken bir sürü zahmete katlandık. Bazı zamanlar şofbenin tüpü bitti, duşun altında köpüklü kaldık; ocağın tüpünü söküp şofbene taktığımız oldu; o da bitince yemeğimiz ocakta kaldı. Hepsinin yanında bir de kirli, isli bir havayı solumak zorunda kalıyorduk. 
Tüm bunların cebimizi yakması da cabası oluyordu. 

Şimdi öyle mi? Boyabat doğalgaza kavuştu, kentin havası değişti. Boyabat bugünlerde daha bir güzel. Her ne kadar bazı hemşehrilerim doğalgazın pahalı olduğunu ve ısınamadığını 
söylese de çevre dostu  gazın modernliğinin keyfini de yaşıyor.
Eskiden kışın Boyabat'ta sobada yakılan kömürler yüzünden nefes alınmaz hale geliyordu..
Kentin her yeri dumandan kokudan geçilmezdi.. Şimdi ise doğalgazın şehire gelmesiyle temiz bir havaya kavuştuğunu hissediyor ve görüyoruz.
Bu doğalgazı ilçeye kim getirmişse ve vesile olmuşsa teşekkürü bir borç bilmek lazım.
Belediye Başkanı Hüseyin Coşar, ilçenin her yerinde doğazgazın kullanılması için çalışmalarını yoğun bir yekilde sürdürüyor ve işininde takipçisi oluyor.
Amaç, vatandaşın temiz bir yakıtla ısınması ve diğer ihtiyaçlarını gidermesi.. Şimdilik doğalgazdan Sinop merkez, Gerze ve Boyabat faydalanıyor.
İnşallah en kısa zamanda diğer ilçelere de doğalgaz gelir de buradaki hemşehrilerim bu modern ısınma sisteminden faydalanır.
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ayancık, Erfelek ve Durağan başta olmak üzere akabinde diğer ilçelerinde doğalgazla ilgili bir çalışmaları olduğunu söylemişti.. Bakan beyin diğer ilçeler diyerek dili sürçtü herhalde.. Diğer ilçe diyecekti.. O da Türkeli... Dikmen ve Saraydüzü'nün adı ilçe de hala köy görünümünden bir türlü kurtulamadı..  Ne gelişme yönünden, ne de nüfus artışı yönünden.. İnşaallah iki ilçede doğalgaz nimetinden faydalanır diyeceğim fakat, biraz zor... Çünkü bu iki ilçede nüfusu yeteri derecede olmadığı için hala sağlık merkezlerini hastaneye bile çeviremediler. Çok güzel bina yapmışlar fakat saat 17.00'dan sonra iğne yapacak kimse  yok..  Her yönü ile eksik olan bir yerin ilçe olması devlete yük, oradaki memurada  zül derim.. Yani daha ilçemizde hastane yok. 
Buralara doğalgaz mı gelecek?  Hadi Bakan bey doğalgaz sözünü verdi diyelim. Belediye başkanları doğalgaz gelecek diye oturup beklememeli.. İşin takipcisi olmalı. Eğer olmazlarsa doğalgazın d'sini göremezler!.. Benden söylemesi.