AK Parti Sinop Ayancık Belediye Başkan Adayı Aslan Özdemir düzenlediği basın toplantısında, ilçenin yıllardır aynı sorunlardan muzdarip olduğunu ve seçim vaatlerinin yerine getirilmediğini söyledi. Mevcut yönetimin seçmen üzerinde yarattığı güvensiz duygusuna ve süregelen sorunlara son vereceğini vurgulayan Özdemir, şöyle konuştu:

“ Ayancık’ın gerçek ve kalıcı çözümler üreten yönetime ihtiyacı var. Her partiden, her anlayıştan tüm Ayancıklılara sesleniyorum. Sizlere verdiği sözü tutmayan ve sizden bir 5 yıl daha isteyen kimsenin ardından gitmeyin. 31 Mart günü emaneti bana verirseniz tüm projelerin uygulayıcısı olacağım. Siyaseten değil gerçek hizmeti vadediyorum.”

“AÇIKÇA BEYAN EDİYORUM”

İlçemizin yakınına kadar gelen ama ilçemize uğramayan doğalgaz hattını teveccüh gösterir beni göreve layık görürseniz en geç 2025 kışına dek Ayancık’a getireceğim ve evlerinize bağlamış olacağım. Bu tarihe kadar sözümü tutamazsam belediye başkanlığından istifa edeceğim. Huzurunuzda açıkça beyan ediyorum.”

TÜRK SİYASİ HAYATINDA BİR İLK

Sinop Türk somonunun üretim üssü oldu Sinop Türk somonunun üretim üssü oldu

Aslan Özdemir, belediye başkanlığına seçilmeden imzaladığı açık istifa mektubu ile Türk siyasi tarihinde bir ilke atmış oldu. 31 Mart yerel seçim sürecinde en güçlü rakibi olan CHP yönetimindeki Ayancık Belediyesi adayı ile rekabet etmekte olan Özdemir, ilçe halkına partiler üstü, hizmet odaklı bir tercih yapmaları çağrısında bulundu.

 ASLAN ÖZDEMİR KİMDİR?

Aslan Özdemir 1967 yılında Sinop’ta doğdu. Almanya’da Olbord GMBH’de Endüstriyel Ormancılık alanında 3 yıl uygulamalı mesleki eğitim alan Özdemir, Türkiye’ye dönüşünde endüstriyel orman ürünleri alanında faaliyet gösteren aile kuruluşunda görev yapmaya başladı.

İşletme ve Operasyon Müdürü olarak sektörün gelişimi ve yeni fırsat alanları üzerine çalışan Özdemir, Ayancık’ın kalkınmasını merkeze alan alt yapı ve üst yapı uygulamaları ile balıkçılıktan ormancılığa, yerel kültür ürünlerden turizm ve tarım alanındaki potansiyellere, geniş bir yelpazede ilçenin dinamiklerini inceledi. 

Editör: Merve Yerli