Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Son 14 yılda yakaladığımız başarıları, inanın mevcut sistem sayesinde değil, bu sisteme rağmen elde ettik." dedi. 

Çeşitli programlara katılmak üzere Sinop'a gelen Özlü, Boyabat ilçesinde iş adamlarıyla bir araya geldi. 

Kalebağı Tesisleri'nde düzenlenen toplantıda konuşan Özlü, AK Parti hükümetlerinin ekonomi alanında temel ilkesinin reel sektörü güçlendirmek olduğunu söyledi. 

Bakan Özlü, 14 yıldır bu anlayışla hareke ettiklerini vurgulayarak, "Sizlerin önünüzdeki engelleri zorlukları kaldırdık. El ele verdik, omuz omuza verdik ve bu ülkeye çok büyük başarılar yaşattık. Sizin bir sıkıntıda olduğunuzu gördüysek o sıkıntıyı aşmak için hemen müdahale ettik." diye konuştu.

Geçtiğimiz yılın sonlarında KOSGEB aracılığıyla 50 bin liralık faizsiz kredi uygulamasını başlandığını anımsatan Özlü, şu ifadeleri kullandı:

"İlk etapta 15 bin kişinin yararlandığı bu destek programından daha fazla KOBİ'nin ve esnafın yararlanması için bu yıl çok daha yüksek bir bütçeyle bu desteği sürdüreceğiz. Neden böyle yaptık? Çünkü biz 15 bin KOBİ'ye destek verdik ama programa 250 bin KOBİ başvuru yaptı. 235 bin KOBİ’nin başvuru yapıp da destekten yararlanmamasına gönlümüz razı olamazdı ve olmadı. Bu nedenle, ilave bütçeyle 2017’de de bir yılı ödemesiz olmak üzere toplam üç yıl vadeli faizsiz kredi desteğine devam edeceğiz." 

- İstihdam seferberliği 

Özlü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde bir istihdam seferberliği başlattıklarına işaret etti. 

Seferberlik kapsamında alınan kararla 2017 yılında işçi alımı yapan iş adamlarının çalışanlarına artık sadece maaş ödeyeceklerini anlatan Özlü, prim, fon ve vergi için devlete ödeyecekleri 773 liranın kendilerinden alınmayacağını dile getirdi. 

Kamu ve özel sektör iş birliğinin muhteşem bir örneğinin daha ortaya konulacağından emin olduğunu aktaran Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"80 milyon vatandaşımızın hayalindeki Türkiye'yi inşa etmek için daha yoğun bir gayret içindeyiz. Eminim ki siyasi görüşü ne olursa olsun, her birimiz, daha güçlü bir ekonominin ve daha iyi bir demokrasinin hayalini kuruyoruz. Bu yolda ciddi bir mesafe de kaydettik. Ancak Türkiye'yi bu yoldan döndürmeye çalışıyorlar. Bizim bu yolda kalmamız, beka ve istikbal sorununu çözmemiz ve hayalini kurduğumuz ülkeyi inşa etmemiz için, çok daha iyi işleyen bir sisteme ihtiyacımız var. Mevcut sistemin bizi taşıyabileceği seviyeye geldik. Hatta Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider sayesinde, mevcut sistemin bize çizdiği sınırların çok ama çok ötesine geçtik. Son 14 yılda yakaladığımız başarıları, inanın mevcut sistem sayesinde değil, bu sisteme rağmen elde ettik."  

Özlü, 367 krizi veya kapatma davası gibi, yaşanan krizlerin bir çoğunun mevcut anayasadaki çarpık zihniyetten kaynaklandığını savunarak, Türkiye'nin, bu sistemle devam etmesi halinde benzer sorunları yine yaşayacağını belirtti. 

Mevcut sitemin Türkiye’ye patinaj yaptırdığını ifade eden Özlü, şunları kaydetti:

"Bu sistemle devam eden Türkiye, mehter gibi, iki ileri bir geri gider. Allah korusun, geçmişte koalisyonlar nedeniyle ortaya çıkan krizler, yarın tekrar yaşanabilir. Bu nedenle, yürütmedeki iki başlılığa son vermeliyiz. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki ilişkileri muhakkak daha sağlıklı bir zemine oturtmalıyız. En büyük hata kişi odaklı düşünmek olur. Çünkü bu değişiklik kişilerle ilgili bir değişiklik değildir. Mesele Türkiye'nin sistem sorunudur. Milletimiz aklıyla mevcut sistemin ileride yol açabileceği sıkıntıları görüyor. Bu nedenle, 16 Nisan'da milletimizin 'evet' diyeceğine tüm kalbimle inanıyorum." 

Bakan Faruk Özlü, konuşmasının ardından iş adamlarının sorun ve taleplerini dinledi. 
Editör: Vitrin Haber