Seneler önce asansörlü bir evde oturabilme veya böyle bir eve sahip olabilmek bir çok insanın hayaliydi.

2016 Yılı başından itibaren belediyelerin yedeminde birtakım denetleme şirketleri eliyle yıllık denetim ve muayene işlemine tabi tutuldu. Birçok yeni yapılmış, yapı denetim şirketlerinin denetiminden geçmiş ve kullanım ruhsatı almış asansörlerin başına geldiği gibi bizim oturmakta olduğumuz apartmanın yeni asansörüde denetimden gecememiş ve kırmızı kartı yemişti. 

Neden bu kadar eksikleri vardıda yapı denetimi kullanımına nasıl müsade etti diye sorguladık.

Aldığımız cevap şu oldu. Yönetmelik değişimi yeni oldu, elimizden ne gelir. Pek tatmin olmasakta şeriatın kestiği parmak deyip çıkarılan kocaman kocaman maliyetlere katlandık. Eksikler giderildi demeye kalmadan yeniden bir denetim sonucunda asansörümün girişinde yeniden kırmızı kartı görünce çılgına döndük.

Geçen yılki raporda asansörün her hangi bölümünde aydınlatma eksikliğiyle ilgili madde değişmiş onun yerini sözü edilen bölgeyle ilgili sensörlü aydınlatma cihazı olarak revize edilmiş.

Biz vatandaş olarak büyük bir şaşkınlık ve caresizlik içindeyiz. Milli Eğitim sistemimizdeki bir türlü taban tutmayan değişikler gibi yıl içinde asansörle ilgili bir çok yönetmelik değişikliği mi yapılıyor?

Yoksa denetimciler elektirikci ve asansör yapım şirketlerinde çıkarttıkları eksikler karşılığında pirim mi alıyor?

Belediyeler ve denetim şirketleri eliyle MTV zammında yapılmaya çalışıldı gibi 2019 secimlerine yatırım mı yapılmak isteniyor?

Niyyet ne olursa olsun, bir gerçek varki olan vatandaşa oluyor.

Dün asörlü bir ev hayal ederken, bu gün denetimler sonucunda dudak uçuklatan rakamlar uykularımızı kaçırmaktadır.

Vesselam.