2 Haziran 2023 tarihinde Gerze İlçe Müftülüğüne atanarak bu önemli göreve getirilen Müftü Mustafa Aktaş, makamına oturarak görevine başladı. İlk açıklamasında duygularını dile getiren Müftü Aktaş, Gerze ilçesinde hizmet verme fırsatının kendisini büyük bir mutluluk ve heyecanla doldurduğunu ifade etti.

Müftülük personeline “Din İstismarı ile mücadele” semineri Müftülük personeline “Din İstismarı ile mücadele” semineri

Yeni görevine başlarken tüm enerjisi ve gayretiyle Gerze halkına en iyi hizmeti sunmayı amaçlarığını kaydeden Müftü Mustafa Aktaş'ın ilçedeki din hizmetlerine büyük katkı sağlaması ve manevi değerleri daha da güçlendirmesi bekleniyor.

Mustafa Aktaş kimdir?

1978 yılında Ankara-Polatlı ilçesinde doğan Mustafa Aktaş, ilk, orta ve lise tahsilini Polatlı'da tamamladı. 2002 yılında Ankara Polatlı İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başlayan, daha sonra da Batman İl Müftülüğünde 8 ay 20 gün Murakıp olarak görev yapan Aktaş, 2005 yılında Kayseri Eğitim Merkezi Müdürlüğünde 2008 yılına kadar kursiyer Murakıp olarak çalıştı. Sırasıyla Ankara Polatlı İlçe Müftülüğünde Murakıp ve İsviçre Din Hizmetleri Müşavirliğinde 5 yıl Din Görevlisi olarak görev yapan Müftü Aktaş, görev dönüsü Yozgat İl Müftülüğü vaizliğine atandı. 2019 yılı Kasım ayında Bitlis İl Müftülüğü Hizan İlçe Müftülüğüne atanan, 2 yıl Tatvan İlçe Müftülüğü görevini icra eden Aktaş, 01 Aralık 2019 tarihinde Almanya Münih bölgesinde Din Görevlisi olarak görev yaptı. İsviçre’ den döndükten sonra 1 yıl Ankara ili Polatlı vaizliği görevini yürüten Müftü Mustafa Aktaş, 2 Haziran 2023 tarihinde de Gerze İlçe Müftüsü olarak atandı Evli ve 2 çocuk babası olan Aktaş, Almanca ve Arapça biliyor.


 

Editör: Merve Yerli