Sinop'ta STK'lar sabah namazında buluştu Sinop'ta STK'lar sabah namazında buluştu

Sinop'ta 3 yıl başka bir camide 37 yıl da Anadolu'nun en eski camilerinden Alaaddin Camiinde imam hatiplik görevi yapan Abdullah Güney, duygusal bir hutbe ile mesleğine ve cami cemaatine veda etti. 

RABBİMİZE KULLUKTAN, ONA İBADETTEN EMEKLİLİK YOK
Cuma hutbesi sonunda bir veda konuşması yapan Abdullah Güney, devlet hizmeti görevinden emekli olduğunu ancak Allah’a kulluk hizmetinden emeklilik diye bir şey olmadığını söyledi. Güney; “Bu dünyada hepimiz yolcuyuz. Bu yolculuğumuz esnasında hepimizin unutamayacağı anlar vardır. İşte o anlardan birisi, bu kardeşiniz için şu anda yaşanıyor.

21 Temmuz 1983 yılında başladığım İmam Hatiplik görevini resmi olarak bitirerek emekli oldum. Ama rabbimize kulluktan, ona ibadetten emeklilik yok biliyorsunuz. 40 yıllık imam hatiplik görevimin 3 yılı Tersane'de Saray mescidinde, 37 yıldır da sizlerle Alaaddin Camiinde beraberiz. Mihrapta, minberde, kürsüde, cenazede, düğünde, nikahta, sünnette, açılışta sizlere samimi bir şekilde hizmet etmeye gayret gösterdim. Tabi bu hizmetler sırasında bilmeyerek incittiğimiz, gönlünü kırdığımız, görüp dalgınlığımız neticesinde selam verip alamadığımız durumlar olmuştur. Dolayısı ile bütün bunlar için sizlerden helallik istiyorum. Hepiniz bu kardeşinize bu Cuma vaktinde haklarınızı helal ediniz. Bizden yana da bir hak vuku etmişse kat kat helal olsun. Bu görev süresinde beraber çalıştığımız gerek valilerimizden gerek müftülerimizden gerekse mesai arkadaşlarımızdan hayatta olanlara vazifelerinde üstün başarılar diliyorum. Ahrete göçmüş olan meslektaşlarıma da yüce Allah’ımdan rahmet niyaz ediyorum” dedi.

Cami cemaati namaz sonrası emekliliğe ayrılan Abdullah Güney’i tebrik ederek emeklilik hayatında sağlıklı bir yaşam diledi. 

Sarık ve cübbesini teslim edip etmeyeceğini soranlara Güney, "Sarık ve cübbe kendime ait. Onu artık evimde kullanacağım" ifadelerini kullandı. 
 

Editör: Merve Yerli