Asıl saygıya değer olan,eleştiren kişi değildir.Güçlü adamın nasıl tökezlediğine ya da iş yapanın eksik olduğu noktaya dikkat çeken kişi değildir.Saygınlık,gerçekten meydanda olan,yüzü tozu toprağa,tere ve kana bulanmış,cesurca çarpışan,düşen ve her seferinde ayağa kalkan,büyük Coşkuları,gerçek bağlılıkları bilen ve kendini değerli bir amaca adayan,en iyi durumda zaferi elde edeceğin,en kötü durumda,başarısız olursa,büyük bir cesaretle savaşarak başarısız olduğunu bilen,böylece ne zaferi ne de yenilgiyi bilmeyen ürkek ruhların arasına katılmayan kişiye aittir.
Savaşmayı göze almassan zaferi elde edemezsin.
İnsanlar olmuş olanlara bakarak''Neden''diye sorarlar.Ben olmamış şeyleri düşünerek''Neden olmasın?diye sorarım.

NEDEN OLMASIN?

İstanbul'da yaşamak zordur.Yaşam kaliteni dizayn edeceksin,kurtlar sofrasında yerini alacaksın,kurtlarla,çakallarla,aslanlarla savaşacaksın ya kaybedeceksin yada kazanacaksın.!!!

Bazende ''kedi gibi yaklaşacaksın''savsatalarına mahruz kalacaksın!

Ancak ya inat için yada Murat için hayatta ayakta kalacaksın.
Biz Sinoplular gurbeti çok iyi yaşayanlardanız.Memlekette sanayiii yok,istihdam yok,eğitim ise şehir dışındaki okullarda tamamlamışız.
Yine yol görünmüş gurbete şarkısını dinlemişiz defalarca.
sonra aidiyet duygumuzu geliştirmek ve sıla hasretini dindirmek için STK larda görev almışız.Memleketimiz için varımızı yoğumuzu sarf etmişiz.İyide örgütlenmişiz.Ses getirmişiz.Birbirimize yardımcı olmak için yarışmışız!!

Günün sonunda idare edilmekten de yorulmuşuz.İdare edenler ve yönetenler tarafında olmak için çok çabalamışız ancak ağzımıza her defasında bir parmak bal çalınmış...
En mutlu şehir demişler demişlerde demişler...
Sonra bakmışız üç beş kişiyiz idari tarafta..Onlarda durmadan yengeç sepeti misali..!

Yani günün sonunda acız(!)açlığımız ekmek yemekten değil,spor da acız,siyasette acız,ekonomi de açız,lobicilikte acız,siyasi idare de acız daha sayayımmı.
Şimdi bunları  niye yazıyor bu garip diye düşünebilirsiniz.(!)

1977 yılında bir kaç Sinop sevdalısı Sefaköy Küçükçekmece de Bir futbol kulübü kurmuşlar.Gençlerimiz kahve köşelerinde oturacağına sahada koşsunlar ,Coşsunlar diye ,ekonomik olarak iyi durumda olan hemşehrilerimiz destek vermişler ,bazen kulüp sahipsiz kalmış taşıma suyu ile kulübe destek olmuşlar.Hepsinden Allah razı olsun.
Bundan 4 yıl önce Kulüpte bir değişim başlamış.

Önce İstanbul 1. Amatör liği şampiyon,sonra İstanbul süper liği şampiyon..Sonra ne mi olmuş..Bal ligi Final..Sonraki yıl Bal liginde şampiyon ve profesyonel liği yani 3. liğ...

Az önce yazdım  niye diye...İstanbul'dan Mardin'e,Hopa'ya,Malatya'ya ,izmir'e ,Karabük'e gidecek bu takım.Sinopluları  temsil edecek.Sinop arması ile sahada koşacak.Ulusal medya da tv'lerden alttan yazı geçecek ,TZK da Sinopluları temsil edecek canlı yayın ile.Hop oturup hop kalkacagız,hep birlikte.
Galibiyet  ile Coşacağız,mağlup olduğunda üzüleceğiz.
Ülkenin bugün ki ekonomik göstergelerinde bunları yapmak için ekibe ve ekonomiye ihtiyaç var..

Başkan Rafet Orhan,hırslı,amacına ulaşmak için gerekeni yapan başkan.Takımı galip geldiğinde çocuk gibi ağlayan ,sembol olmuş kasketini havaya atan,maçların son dakikalarında tribünde volta atan eli cebinden çıkmayan bir Sinop sevdalısı başarılı bir iş insanı.
Geçenlerde Şampiyonluk yemeğinde demez mi''Hedef 2. liğ''Ya bir dur,bir mola ver(!)
Sonra Şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurulması için gece gündüz çalışmalar başladı.Ben en yakın şahitiyim.

DİYOR Kİ BAŞKAN''OTOBÜS ALINMASI GEREKİYOR''

Yani eli silah tutan cepheye bizim yörede ki  adı ise İmece,
Şimdi okuyanların içinde hani Belediye yardım edecek diyenler olabilir.
Olmadı yada olamadı,ne yapalım yani bu kadar şehre gidecek bu takım gitmesin mi?

Düğünde bizim ,Ölümde bizim.

Ortada mı bırakalım tabi hayır,karınca kaderince ,damlaya damlaya göl olur misali.
Başarılı olmayı gaye edenler cesur ve atılgan insanların yüzüne güler.

Duyduk buymadık demeyin ey ahali Otobos alınacak otobos.(!)

13/7/2023
İSTANBUL 
ADİL YILDIZ