Suriye ve Mısır’da halk perişan halde. Esad Rejimi halka baskı ve şiddet uyguluyor her gün yüzlerce insan ölüyor. İsrail yanlısı irade Mısır’da darbe yapıyor kargaşaya mahal veren Mısır askeri halka silah çekiyor, korku ve şiddet uyguluyor.

Kerkük’te Cuma namazı sırasında patlama meydana geliyor onlarca insan ölüyor. Pakistan’da Pazar yerinde patlama cereyan ediyor onlarca insan ölüyor.

Şanlıurfa Ceylanpınar’da yaşayan Türk vatandaşları huzursuz. Suriye sınırında sıçrayan veyahut sıçratılan mermi ve toplar insanların canlarını tehdit ediyor. 

Orta Doğu kaynayan kazan gibi.... Hıristiyan dünyası  Papa’nın önderliğinde kutsal çağrılarda bulunarak Hıristiyan halkını bir çatı altında toplayıp güç haline gelebiliyor. Biz buna Haçlı ruhu diyoruz. Ya Müslümanların lideri nerede ? Halife nerede ? Müslümanlar kan ağlıyor bu sese kim kulak verecek? Ne oluyor diyebilecek?

Müslüman coğrafyası sahipsiz, lidersiz… Hz Muhammed (s.a.v.) den sonra başa gelen halifeler Müslümanların sesi olmuştur. Fatımıiler, Büveyhoğulları, Bizans ve Haçlılara karşı Müslümanları koruyan halife bugün yok… Şer odakları haçlı ruhu ve Siyonistler davalarından vazgeçmeyerek  Müslümanları hedef almaya devam ediyorlar.

3 Mart 1924 den beri Müslümanlar başsız, sahipsiz. Hal böyle olunca tek dişi kalmış canavarlar istedikleri gibi at oynatıyorlar.
Haçlılar, Siyonistler ortak hareket ederek çocuk çoluk demeden katliamlardan geri durmuyor. Filistin’deki insan kıyımına ve baskısına kim dur diyebiliyor? Suriye’de Müslümanlara yönelik baskı ve şiddete hangi Müslüman devleti müdahale edebiliyor? Doğu Türkistan’daki Çin zulmüne kim dur diyebiliyor? Myanmar’daki Budistlerin kadın ve çocukları diri diri yakmasına kim engel olabiliyor?

Başsız kalan Müslümanlar eziliyor. Çobansız sürü olmaz. Çobansız sürü uçuruma gider. Dünyanın hangi ordusu olursa olsun  komutansız organize olamaz. Müslüman alemine bir komutan gerekir ki zulme uğrayan tebaasına sahip çıkabilsin.

Demokrasi ve İnsan haklarının sadece batı dünyasına hitap ettiği ve uygulandığı şu dünyada hak ettiğin yeri bir gün  alacaksın. Osmanoğulları ölmedi... Bir osmanoğlu, tarihine geçmişine ve değerlerine elbet sahip çıkacaktır. Ve o zaman tebessümle bakabileceksin yarınlara.

Diren Müslüman alemi biraz daha diren…