İYİ Parti Sinop İl Başkanlığı 3. Olağan Kongresi Sebahattin Ali Kültür Merkezinde büyük bir katılımla yapıldı. Divanın teşekkülü ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunarak gündem maddelerine geçildi. İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri 

Yaşar'ın divan başkanlığında gerçekeştirilen genel kurula; CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, CHP Sinop İl Başkanı Avukat İnan Savaş Yüksel, Sinop TSO Başkanı Salim Akbaş, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Yıldız, Sinop Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, İYİ Parti'nin ilçe başkanları il ve ilçe teşkilatları katıldı. 

Kongrede konuşan ve il başkanlığına tekrar aday olmayan İl Başkanı Yılmaz Şanlan, 2023 seçimlerinde Sinop'tan milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Şanlan; "Buradan tüm teşkilatlarımın huzurunda siz değerli dava arkadaşlarımın ve çok kıymetli misafirlerimizin önünde ve yıllardır kader birliği yaptığım  değerli dostlarımın yanında; mensubiyetinden ve temsilinden şeref duyduğum, Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener ile yol yürümekten onur duyduğum, iyiler ve cesurlar hareketinin millet vekili aday adayı olacağımı açıktan sizlere ve tüm kamuoyuna ilan ediyorum" dedi. 

SİNOP HAK ETTİĞİ HİZMETİ ALACAK
Yılmaz Şanlan sözlerini şöyle sürdürdü: "Yıllardır ihmal edilen Sinop'umuza hak ettiği hizmetleri vermek için, gecemizi gündüzümüze katmak için önümüzdeki seçimlerde Milletvekili adayıyım. Siyaset tarzımızı yol arkadaşlarım, kader birliği yaptığım dava arkadaşlarım iyi bilir. Asla bir grubun bir ekibin adayı, temsilcisi, vekili, silahşörü, kalemşörü olmadım, bundan sonra da olmayacağım. Seçildiğim taktirde; Sinop'un, milletin ve tüm hemşerilerimin temsilcisi, milletin vekili olacağım. Bu çerçevede siyasetimizi bu güne kadar, Sinop'un alışılmış dar kalıpları içerisinde yapmadım, bundan sonra da  asla yapmayacağım. Rakiplerimiz ile bireysel çıkar masalarında, menfaat odalarında, akçeli işlerde, ortak rant kapılarında buluşmadım, bundan sonra da asla buluşmayacağım. Bizim teşkilatlarımızda dedikoduların, iftiraların, adam kayırmaların  yeri olmadı, bundan sonra da olmayacak. Bu tür davranışlar bu partide asla bir karşılık bulmayacak. Bu güne kadar, Hak, hukuk, liyakat ve ahlak üzere  hareket ettim, bundan sonra da aynı şekilde hareket edeceğim. 

ASLA ÇİFT DİLLİ VE İKİ YÜZLÜ OLMADIM
Benden asla inanmadığım bir sözü bu güne kadar  duymadınız, bundan sonra da  duymayacaksınız. Asla çift dilli, iki yüzlü  olmadım, bundan sonra olmayacağım. Dışı başka içi başka bu güne kadar olmadım, bundan sonra da asla olmayacağım. Bu gün burada ne söylüyorsam, yarın da aynı söz ve düstur üzere olacağım. Mevkilerin ve makamların, önce Allah'a sonra millete karşı sorumlu olduğunu bir an bile aklımdan çıkarmayacağım. Büyük umutlarla, tarif edilmez heyecan ve kararlılıkla, temiz duygularla hemşerilerimize, Sinop'umuza ve mensubiyetinden şeref duyduğumuz büyük Türk Milletine hizmet etmek için bir araya gelmiş olan iyiler hareketi, yürekten inanıyorum ki Türkiye’nin ve Sinop’un geleceğini inşa edecektir" 

"Mücadelemiz, büyük Türk Milletine siyaset yoluyla hizmet etme mücadelesidir" diyen Yılmaz Şanlan, "Şahsi hesapların ve nefsi beklentilerin kaygısı asla değildir. Kısa zamanda büyük işler yapmak için, devletin tüm kurumsal yapısını ve işleyişini yeniden düzene sokmak için, Türk Milletini hak ettiği şekilde yönetmek için geliyoruz. Milli iradeyi mutlu azınlıkların mutluluğu için değil, millete hizmet yolunda kullanmak için geliyoruz. Kararlı mücadelemizin yegane amacı; umutlarımızı, umutlarınızla yeşertmek, Türk Milletinin şanlı tarihine yakışır ve çocuklarımızın yarınları adına İYİ bir hikaye yazabilmektir. Mücadelemiz ülkemizi içinde bulunduğu bu dar boğazdan kurtarmak, huzura kavuşturmak içindir. Bu bir hizmet yarışıdır. İYİ ve cesurlar hareketini iktidara taşıma, Büyük Türk Milletine ve ilimiz Sinop'a siyaset yoluyla hizmet etme sorumluluğudur. Vatan, Millet, Bayrak kaygısı taşıyan, devletimize sadakat ile bağlı olan herkese gönlümüz de, kapımız da sonuna kadar açıktır. Gelin yıllardır ihmal edilen Sinop'umuza hak ettiği hizmetleri birlikte verelim" ifadelerini kullandı. 

Yılmaz Şanlan konuşması sırasında eşi Sevgi Şanlan'ı yanına çağırarak kendisine bu süreçte büyük destek olduğu için teşekkür etti. Şanlan tüm teşkilat mensuplarından helallik ve dua istedi. Yılmaz Şanlan yeni İl Başkanı Serpil Ünlütürk'e ve yönetimine de başarılar diledi.

İl Başkan Adayı Serpil Ünlütürk'de yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Ünlütürk, "Bu gün ben burada İl Başkanı Adayınız olarak karşınızdayım. 3,5 yıl şerefle yürüttüğüm Merkez İlçe Başkanlığından sonra, İl Başkanım Yılmaz Şanlan, ilçe başkanlarım ve teşkilat mensuplarımızın teveccühü ile bu görev bana verildi. Onurunun büyüklüğü kadar sorumluluğunun da büyük olduğu bu görevi layıkıyla yerine getirmek için elimden geleni fazlasıyla yapacağıma huzurunuzda söz veriyorum" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber