DEVA Partisi Erfelek Belediye Başkan Adayı Cevdet Yeşil, Sinop'un farklı ilçelerinde gözlemlediği değişim ve gelişmeleri değerlendirerek, Erfelek'in geri kalmışlığının ve gelişemeyişi konusundaki endişelerini dile getirdi. Yeşil açıklamasında, ilçe halkının refah ve geleceğini etkileyen sorunlara dikkat çekti.

Yeşil açıklamasında, yıllardan beri artmayan ilçe nüfusunun durumu düşündürücü olduğunu söyledi. Vitrinhaber'e konuşan Yeşil açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 

Karadeniz'in incisi Sinop ilimizin farklı ilçelerinde gözlemlediğimiz değişim ve gelişmeler, her ne kadar mutluluk verici olsa da, güzide ilçemiz Erfelek'imizin geri kalmışlığı ve gelişemeyişi sizlerle birlikte bize de büyük üzüntü vermektedir. Tüm Erfelek halkının refah ve geleceğini etkileyen bir durum olan ilçe nüfus tabelamızın düşündürücü bir şekilde yıllardan beri artmaması, şahsi çıkarları uğruna ilçemizin gelişimini engelleyen kişilerin suçudur.

Karadeniz; “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?” Karadeniz; “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?”

İlçe halkımıza maddi ve manevi yükler bindiren bir durum olan adliye, ceza evi, yepaş, mezbahane gibi kurumların kapatılması esnafımıza da aynı oranda kayıplar yaşatmaktadır. Anasız babasız bir yetim misali Erfelek halkımız devletimizin verdiği hizmetlerden mahrum bırakılmaktadır. Ne zaman yapılacağı belli olmayan, sadece seçim zamanları aklımıza gelip her seçim vaat olarak halkımıza sunulan en büyük yalanlardan biri olan doğalgaz yatırımı ile sizleri kandırmaya çalışmak kimin haddine… En uzak ilçeler dahi nüfus artışını tetikleyecek fabrikalar, turizm, doğal zenginliklerin değerlendirilmesi ile alakalı teşvikler ve yatırımlar alabilirken ilçemiz ağır kan kayıpları ile yok olmaya bırakılmıştır.

Hep birlikte üzüntülerimizi gidermek, ilçemiz için en faydalı adımları atmak, bu kötü gidişata bir dur demek için siz değerli halkımız ile birlikte şeffaf bir politika izleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde açıklayacağımız projelerimiz, yatırım politikamız ve tasarruf tedbirlerimiz ile birlik olarak, mutlu, yaşanabilir ve her alanda kendinden söz ettiren bir Erfelek için 31 Mart 2024 seçimlerinde Erfelek İlçe Belediye Başkanlığı'na DEVA Partisinden aday olduğumu açıklayarak desteklerinizi bekliyorum.

Eğer bu görevi bana layık görürseniz, tamamen şeffaf bir yönetim anlayışı ile, her bir oyun ve güveninizin değerini bilerek, partili partisiz ayırmaksızın tüm halkımıza hizmet için en iyi şekilde icra edeceğime söz veriyorum. 

Editör: Merve Yerli