Polesie TR Firmasının Türkiye Yatırım Danışmanı Taner Dinçkurt tarafından sahiplenen hayvanlar şimdi daha mutlu. Fabrika bahçesinin dört bir tarafında oluşturulan kedi evi köpek kulübelerinde bakımı sürdürülen can dostlarının her türlü bakımı itinayla yapılıyor. Hatta fabrika da bir personel ise, hayvanların günlük bakımı için görevlendirildi. 

50 BİN KİŞİ 300 HAYVANA BAKAMIYORUZ
Fabrikada toplamda 8 hayvan barındırdıklarını belirten Taner Dirçkurt, "Bu hayvanlar Allah'ın bize emanetleri. Eğer biz bunlara bakamıyorsak bunun vebali herhalde bir yerlerden çıkar diye düşünüyorum. Biz burada 50-55 bin kişi 300-400 hayvana bakamıyorsak yazık, diyecek hiç bir şey yok. Bu konuda organize olmalıyız. Bu organizasyonu doğru dürüst yapamazsak, yarın bir gün bunlardan biri öldüğü zaman vebali hepimizin üzerinde kalır" dedi. 

BU TOPLUMUN HER FERDİNİN GÖREVİ
Peygamberimizin “Merhamet etmeyene merhamet olunmaz” Hadis-i Şerifini hatırlatan Taner Dinçkurt, "Barınakta kalan hayvanların kaburgaları çıkmış. Biz elimizden geleni yapıyoruz ama, bu bir iki kişinin yapacağı iş değil. Bu olay toplumun her ferdini ilgilendiriyor. Ne kadar lazımsa ben fabrika olarak vereyim ama, herkesin tayın altına elini koyması lazım. Bunu toplum olarak sahiplenmemiz gerekiyor. Birinin takip etmesi, birinin sahiplendirmesi, birilerinin yemeğini gıdasını getirmesi lazım. Birilerinin aşılarına bakması lazım. 

HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEMELİ
Her şeyi devletten, belediyeden beklememek lazım. Bu kadar insanız. Fırınlar artan ekmeklerini, lokantalar kalan yemeklerini, kasaplar artan kemiklerini verse sorun çözülür. İnanılır gibi değil. Ben hafta sonu ben barınaktaydım. Hayvanların durumuna çok kötü. Oradakilerin bir günahı yok. İmkanlar kısıtlı. Sinop insanının bunu sahiplenmesi lazım" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber