Sinop'un Erfelek ilçesine bağlı Soğucalı Köyü Kıran Mahallesi Mığdılar Mevkiinde yaşayan 33 yaşındaki Çiğdem Danacı, ailesiyle birlikte kış ortasında sokağa atılma korkusuyla baş başa. 

Kenan Aral’dan, Başkan Gürbüz’e anlamlı hediye Kenan Aral’dan, Başkan Gürbüz’e anlamlı hediye

Miras paylaşımının mahkemeye intikal etmesi ardından yaşadıkları evlerinin satışı gerçekleşen Danacı ailesi, büyük tedirginlik yaşıyor. Paraları olmadığı için kendilerine verilen önceliği de değerlendiremeyen aile, evlerini satın alamadı. Danacı ailesi her an tahliye kararı ile karşı karşıya kalmanın korkusu içinde. Kış ortasında sokağa atılma korkusu içinde olan Danacı ailesi, yaşadıkları maddi sıkıntılar nedeniyle evlerini alamamanın üzüntüsünü yaşıyor.

Çiğdem Danacı, "Bundan yaklaşık 3-4 yıl önce bir yer davamız vardı. Akrabalar haklarını istediler ve mahkemeye müracaat ettiler. Miras ve ortaklığın giderilmesi davası görüldü. Mahkeme satış kararı verdi. Ardından yerlerimiz satışa çıktı ve satıldı. Bizim oturduğumuz evde satıldı. Bize kişi başı düşen para 96 biner lira para oldu. Aile fertleri olarak toplamda 385 bin lira para elimize geçti. Bize alım için öncelik tanındı ama, maddi imkanımız olmadığından evimizi alamadık ve bir başkasına satıldı. Biz bu para ile ne yapabiliriz? Hiç bir şey yapamıyoruz. Geri almak isteriz ama, alan kişi 275 bin liraya aldığı yeri 750 bin lira dedi. Sesimizin duyulmasını istiyoruz. Bize şu anda bir ihtar çekilirse eğer kış gününde sokakta kalmış olacağız. Gidecek hiç bir yerimiz yok. Yardımseverlerden sesimizi duymalarını istiyoruz.  Allah rızası için sesimize kulak versinler, gidecek hiç bir yerimiz yok" dedi.
 

Editör: Merve Yerli