Yardımlaşmanın önemine değinen İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak, her ay yapılan rutin toplantılarda alınan kararla ilçe müftülüğü görevlilerinin kendi imkanları nispetinde yaptıkları bağışları bir yerde toplamak üzere yardım kumbarası oluşturduklarını söyledi. 

Çakmak; "Yardım kumbarasını takip için beş kişilik komisyon oluşturuldu. Komisyon ilçe müftüsü başkanlığında Merkez Yeni Camii İmam Hatibi Yüksel Kaptan, Yeniköy Çorak Camii İmam Hatibi Ahmet Akkuş, Kırçal Mahahallesi Çatak Camii İmam Hatibi İlyas Ünal ve Çorak Mahahallesi Akşemsettin Camii İmam Hatibi Ahmet Ermiş’den teşekkül ettirildi. Bu komisyonumuz köylerde vazifeli imam hatiplerimizin tespit ettikleri ihtiyaç sahibi ailelere komisyonun inceleme ve araştırmalarından sonra her ay yardımda bulunulacaktır. Personelimizin bu derece duyarlı olmaları, biz idarecilerin çalışma şevkini arttırmakta ve bizleri daha fazla çalışmaya teşvik etmektedir. Görevlilerimizin desteğiyle projemizi genele yaymak ve bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz. Rasülüllah (sav) Efendimiz Hadisi Şeriflerinde şöyle buyurmaktadır. 'Her kim din kardeşinin yardımına koşar, onun menfaatini, iyiliğini gözetirse, ona Allah yolunda cihad edenlerin sevabı verilir'. Diğer bir Hadisi Şeriflerinde ise 'Her kim din kardeşine iyilik yapmak veya sıkıntısını gidermek için bir yetkiliyi aracı yaparsa, Allah ona (kıyamet gününde) ayakların kayacağı zamanda yardım eder'. buyurmaktadır. Rasülüllah (sav) Efendimizin haber verdiği müjdelere ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

İlçe Müftüsü Hanefi Çakmak sözlerini şöyle tamamladı; “Kampanyamız çerçevesinde bu ay Büyükdağ köyünden olup Ordu ilinde  HES'de çalışırken meydana gelen iş kazasında vefat eden vatandaşımızın ailesinin acısını paylaşmak ve onların bir nebze olsun dertlerine derman olmak için mevlit programı yapıldı ve elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalıştık. Bundan sonra da yardımlarımız devam edecek. İhtiyaç sahiplerinin dertlerine merhem olmaya çalışacağız” 
Editör: Vitrin Haber