Geçirdiği rahatsızlık ardından tedavi gördüğü Sinop Atatürk Devlet Hastanesinde yaşamını yitiren Sinop'un tanınmış isimlerinden Mustafa Erbil'in eşi SGK'dan emekli Neşe Erbil son yolculuğuna uğurlandı. 

Neşe Erbil'in cenazesi Yeni Mahalle Vali Konağı yanındaki evinde helallik alınması ardından Sinop Alaaddin Camisine getirildi. Erbil için burada cenaze namazı kılındı. Namaza AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Sinop eski Milletvekili Cengiz Tokmak, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur ile çok sayıda vatandaş katıldı. Neşe Erbil, kılınan cenaze namazı ardından göz yaşları arasında Çukurbağ Mezarlığında toprağa verildi. 

Aynı zamanda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında çalışan Murat Erbil’in de annesi olan Neşe Erbil yakalandığı hastalık nedeniyle yaklaşık 1 hafta önce hastaneye kaldırılmış, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Uzun yıllar SGK’da çalışan ve Sinopluların çok yakından tanıdığı Mustafa Erbil’in eşi olan Neşe Erbil'in 3 gün önce ikinci torunu dünyaya gelmişti.
Editör: Vitrin Haber