Sinoplu emekli Astsubay Alpaslan Güzle, yaklaşık 6 ayda tamamladığı Bandırma vapuru maketini Sinop adliyesine hediye etti. 

Sinop’ta yaşayan emekli Astsubay Alpaslan Güzle  orjinali 1878 yılında İskoçya'nın Glasgow kentinde  279 grostonluk yolcu ve yük vapuru olarak inşa edilen ve 19 Mayıs 1919 tarihinde Atatürk ve silah arkadaşlarını Samsun'a getiren Bandırma vapurunun birebir orijinal maketinin yaparak Sinop adliyesine armağan etti. Orijinal boyutu 50 Metre olan geminin birebir kopyası olan 1 metrelik maketini tasarlayan Alpaslan Güzle 5 bin 730 parçadan oluşan maketi yaklaşık 6 ayda tamamladığını söyledi. Güzle; “Geminin üzerinde bulunan her parça geminin orijinal boyutunun 50’de 1 ölçeğinde hazırlandı. Bandırma gemisinin orijinal planından yapıldı. Yaklaşık 6 aylık bir çalışma sonucunda da tamamlandı. Bu maketi Sayın Başsavcımız Ozan Kaya beyefendiye teslim etmek bizler için ayrı bir gururdur. Teklifimizi kırmayarak eserimizin sergilenmesine vesile olan Sayın Başsavcımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

Adliye sarayında camekan koruma içerisinde sergilenecek olan Bandırma vapuru maketini teslim alan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, milli mücadelenin simgesi olan Bandırma vapurunun maketini Sinop adliyesinde sergilemekten onur duyacaklarını söyledi. Başsavcı Kaya daha sonra bu anlamlı hareketinden ötürü Alpaslan Güzleye bir onur plaketi hediye etti. 
 
Editör: Vitrin Haber