GÜNCEL

Yargı mensuplarından fabrika ziyareti



Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal ile savcı ve hakimler, geçtiğimiz günlerde Sinop MÜSİAD öncülüğünde Acık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde açılışı yapılan gömlek fabrikasını ziyaret etti. MÜSİAD öncülüğünde kamu ve özel sektör işbirliğinde, 1 milyon dolarlık yatırımla Sinop Acık Ceza İnfaz Kurumu bünyesinde tamamlanarak faaliyete geçen tekstil fabrikası, üretimine son hızla devam ediyor.

Hükümlüler ile dışarıdan alınacak işçilerin birlikte çalıştığı dünyanın ilk fabrikası olma özelliğine sahip olan fabrikanın son ziyaretçisi ise Sinop'ta ki yargı mensupları oldu.

Fabrikayı ziyaret eden Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Uysal ile savcı ve hakimlere; MÜSİAD Sinop Başkanı Ahmet Hilmi Ahmet Hilmi Gökmen, Cezaevi Müdürü Özer Duman ile fabrikanın işletmeciliğini yürüten MÜSİAD üyesi ve dünyaca ünlü Daniel Bessi firmasının sahibi Ayata kardeşler eşlik etti. Firma sahibi İzzet Ayata ve Yusuf Ayata, gömlek imalatı gerçekleştirilen fabrika hakkında Başsavcı Uysal ve yargı mensuplarına bilgi verdi.

Sinop'ta gerçekleştirilen uygulamanın dünyada bir ilk olduğunu belirten Başsavcı Ömer Uysal, bu noktada çalışma yürüten herkese teşekkür etti. 

Bu arada yargı mensupları, firma yöneticileri, MÜSİAD temsilcileri ile cezaevi yönetimi fabrikada verilen öğle yemeğinde bir araya geldi.