Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, açıklamalarının devamında; “Biz doğayı bozmak için yapılan bütün girişimlerin her zaman karşısındaydık, yine karşısındayız. Doğa harikası Erfelek ilçemize kurulmak istenen taş ocağı insan sağlığını doğrudan doğruya etkileyecektir. Yaklaşık 10 köyü etkileyecek olan bu taş ocağı kurulmamalıdır. Kurulduğu halde öncelik olarak insan sağlığı etkilenecektir. Ayrıca, ocak çalışmaları nedeniyle topraklar kirlenecek ve verimliliğini kaybedecektir. Su kaynakları içilmez hale gelecek ve hava kirliliği artacaktır.

Köylerin doğal güzelliği bozulacak, yazın gurbetçi vatandaşlar köylerine geldikleri zaman bu konuda hakkında ne düşünecekler? İnsanlar köyde bahçelerinde tozdan, dumandan oturup yemek bile yiyemeyecek. İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu? Köy halkının gelecek nesillerin haklarını korumak için taş ocağı kurulmamalıdır.” diye konuştu.

Sinop Eğitim-İş Sendikası banka promosyonlarında güncelleme talep etti Sinop Eğitim-İş Sendikası banka promosyonlarında güncelleme talep etti

Kaynak: Haber Merkezi