Her yıl düzenlenen Yabancı Diller Yüksekokulları Yöneticileri toplantısı, bu yıl Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Yabancı Diler Yüksekokulu ev sahipliğinde yapılacak.

16-18 Mayıs 2024 tarihlerinde yapılacak toplantıya Türkiye’nin 206 devlet-vakıf üniversitesinden müdür, müdür yardımcısı, bölüm başkanı, program koordinatörü ve yüksekokul sekreterleri katılacak.

Düzenlenen bu toplantıda yabancı dil eğitimindeki sorunlar ve çözümler ele alınacak. Bu yıl daha çok yapay zekânın dil öğretiminde kullanımı ve sorunları üzerinde durulacak.

Toplantının son gününde yapılan tartışmalardan elde edilen sonuçlar, rapor haline getirilerek ilgili kurumlara sunulacak.

Ayrıca Türkiye’de dil öğretimi konusunda faaliyet gösteren bütün yayınevleri de bu toplantıya, son eğitim-öğretim materyallerini tanıtmak ve bilgi vermek amacıyla katılım sağlayacak.

Adıyaman Doğa Koleji’nde 19 Mayıs coşkusu Adıyaman Doğa Koleji’nde 19 Mayıs coşkusu

“Hem üniversitemizin hem de kentimizin tanıtımına katkı sağlayacak”

Yaklaşık bir yıldır yoğun bir şekilde bu toplantıya hazırlandıklarını söyleyen MSKÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Murat Keçiş, "Geçen yıl Bartın Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen bu önemli toplantıda, bu yıl XVI. Yabancı Diller Yüksekokulları Yöneticileri Platformu Toplantısı için Üniversitemizde düzenlenmek üzere aday olunmuş ve yapılan seçimde bu yılki toplantının, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlenmesine karar verilmişti. Yaklaşık bir yıldır yoğun bir şekilde bu toplantının hazırlıklarını sürdürmekteyiz. Toplantının en önemli amacı, dil öğretiminin daha modern usullerle nasıl yapılması gerektiği noktasında gelişmeleri takip edebilmektir. Ayrıca Yabancı Diller Yüksekokullarının bazı yapısal sorunlarına çözümler bulmaya çalışmaktayız. Bu çerçevede bu yıl daha çok yapay zekâ uygulamalarına önem vererek teknoloji ile dil eğitimini tartışmaya açtık. Yine İngilizce dışında diğer dillerin eğitimi ve bu alanlarda karşılaşılan sorunları biraz daha ön plana çıkartmak istedik. Bu kadar geniş katılımlı bir toplantının Üniversitemizde düzenlenecek olması hem Üniversitemizin hem de kentimizin tanıtımına ciddi katkı sağlayacaktır. Toplantımızın son günü olan 18 Mayıs’ta bütün katılımcılarla Kaunos Antik Kentine kültür gezisini de koyarak Muğla’mızın güzelliklerinden birini göstermek istedik” diye konuştu.

Kaynak: iha