İSTANBUL (AA) - Vodafone, çalışma kültürünü ve çalışanlarına sunduğu imkanları kamuoyuyla paylaşmak üzere sosyal medya üzerinden tanıtım kampanyası başlattı.

Şirketten yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Nazlı Tlabar Güler, tüm sektörlerin ve her büyüklükten işverenin aradığı yeteneklere ulaşabilmesi için artık güçlü bir işveren markası stratejisine ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Güler, güçlü bir işveren markası algısını yaratabilmek için konuyu özellikle üst yönetimin sahiplenmesinin çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu anlayışla, şirketimizde üst yönetimden kişilerin de yer aldığı bir çalışma grubu oluşturduk ve Türkiye’nin en iyi çalışan deneyimini sunan işvereni olma hedefiyle çalışmalarımıza başladık. Organizasyonumuzu çalışma arkadaşlarımız için harika bir işyeri yapan pek çok farklı uygulama, politika ve stratejiyi işbirliği içinde hayata geçiriyoruz. 'Vodafone'da çalışmak güzel iş' diyerek, tüm çalışma arkadaşlarımızın olduğum gibi diyebildiği bir ekosistem yaratmak ve bu kültürü en iyi şekilde potansiyel adaylarımıza da yansıtmak istiyoruz."

- Her alanda fırsat eşitliğini hedefliyor

Vodafone, iş süreçlerinden başlayarak her alanda fırsat eşitliği sağlama hedefiyle çalışıyor. Çeşitliliği iş yapma biçiminin bir parçası olarak gören Vodafone, herkesin kendisi olabileceği kapsayıcı bir kültür inşa etmeye önem veriyor.

Teknoloji sektöründe kadın çalışan oranı yüzde 10 iken, Vodafone Türkiye'de bu oran yüzde 43; icra kurulunda görev alan kadınların oranı ise yüzde 60. Kadın çalışan oranını yüzde 50'ye taşımayı hedefleyen Vodafone, işe alım süreçlerinde yüzde 50-50 kadın-erkek fırsat eşitliğini hedef olarak alıyor. Adayların daha adil ve eşit koşullarda değerlendirilebilmesi için liderlere yapay zeka tabanlı bir platform üzerinden saklı özgeçmişler (blind CV) iletiyor. Böylece, olası önyargıların önüne geçerek, adayların sadece deneyim ve yeteneklerine göre değerlendirilmesini sağlıyor.

"Ev İçi Şiddet Prosedürü" ile ev içi şiddetten doğrudan ya da dolaylı etkilenen çalışanlarına 10 güne kadar ek ücretli izin, finansal destek, çalışana özel 7/24 Ev İçi Şiddet Destek Hattı'na erişim gibi hizmetler sunuyor.

"Kırmızı Çizgi Dilde Dönüşüm" projesiyle, e-posta yazışmalarında kapsayıcılığa uymayan kelimeleri çizip eşitlikçi ve doğru ifadelere yer veren kapsayıcı bir dil öneriyor.

Vodafone, ebeveyn çalışanlar için okul başlangıç ve karne günlerinde izin uygulaması gerçekleştiriyor. "Ebeveyn izni" uygulaması kapsamında babalara da 16 hafta ücretli izin desteği sağlıyor.

Hem fırsat eşitliğine hem de esneklik kapsamında kişilerin farklı ihtiyaçlarına göre şirket içi uygulamalarla çözüm bulan Vodafone, kariyerlerine gerek gelişim gerek özel sebepler nedeniyle ara vermek isteyen çalışanlarına 3 aya kadar "kariyer molası" izni veriyor.

TUSAŞ Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi Özpala, Trabzon'da söyleyişe katıldı: TUSAŞ Eğitim Uçakları Baş Uçuş Test Pilotluğu Şefi Özpala, Trabzon'da söyleyişe katıldı:


Kaynak: aa