GÜNCEL

Vergi dairesi personelinden kan ve organ bağışı kampanyası

31. Vergi Haftası Etkinlikleri kapsamında Sinop Defterdarlığı tarafından Vergi Dairesinde kan ve organ bağışı için stant kurularak bağış kampanyası düzenlendi.

31. Vergi Haftası kapsamında başlayan etkinliklerin pazartesi günü itibari ile başladığını belirten Sinop Defterdarı Naci Günaydın, kan ve organ bağışı kampanyası ile etkinlikleri tamamladıklarını söyledi. Günaydın; “Hafta içi güzel etkinlikler gerçekleştirdik. Amacımız toplumda vergi bilincinin oluşturulması ve bir farkındalık yaratmaktı. Aynı zamanda Türk Kızılayına olan kan bağışı desteğimizi de bu kampanya ile desteklenmesi ve katkı sunulmasıydı. Çok güzel katılım oldu” dedi.

AMACIMIZ TOPLUMDA VERGİ ÖDEME BİLİNCİNİN OLUŞTURULMASIDIR
Vergi haftası etkinlikleri ile toplumda vergi ödeme bilincinin oluşturulmasının amaçlandığını ifade eden Sinop Defterdarı Naci Günaydın, bu kapsamda haftanın amacına ulaştığına inandığını söyledi. Günaydın; “Amacımız toplumda vergi ödeme bilincinin oluşturulmasıdır. İnsanlarda gönüllü vergi uyum hususunun geliştirilmesidir. Bugünde bu kampanya ile birlikte Vergi Haftamızı tamamlıyoruz. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, Vali Yardımcımız, kurum müdürlerimize bize her konuda yardımcı oldukları için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan olumlu dönüşler aldı. Okullarımıza giderek gençlerimize vergi ile ilgili bilinçlendirme noktasında bilgiler aktardık, mükelleflerimize ziyaretler gerçekleştirdik. Haftamızı bugün itibari ile tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah vatanımıza milletimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ayrıca basın mensuplarımızın da bize göstermiş oldukları ilgi alakadan dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

EN AZ YILDA 2 DEFA KAN BAĞIŞINDA BULUNALIM
Kan ve organ bağışı etkinliğinde konuşan Türk Kızılayı Sinop Kan Alma Birimi Sorumlusu Dr. Muharrem Coşkuner, ciddi anlamda kan bağışı ihtiyacının olduğunu belirterek, Sinop halkına yılda en az 2 kere kan bağışında bulunmaları çağrısı yaptı. Coşkuner; “Kan bağışı kabulü için bugün buraya geldik. Sadece Vergi Dairesi çalışanları değil, buraya gelen vatandaşlarımızı da kan bağışında bulunmak üzere buraya davet ediyoruz. Çünkü kan bağışı ihtiyacı çok fazla. Vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını rica ediyoruz. Özellikle Sinop halkından destek bekliyoruz. Üniversite öğrencileri bu konuda çok ciddi kampanya yürüterek bize destek oluyorlar. Sinop halkı en azından yılda iki defa düzenli şekilde kan bağışında bulunursa, hastanelerimizin ihtiyacı olan kan stoklarını fazlasıyla karşılamış olacağız” dedi.
31. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Vergi Dairesinde ve şehrin belirli noktalarında kan bağışında bulunmak üzere vatandaşlara kan bağışı noktasında destek olunması amacıyla bilgi verildi.