Geçtiğimiz yıl kurulan ve çok kısa sürede Sinop'ta kendinden övgüyle söz ettiren 'Sin-Tur 57' servis hizmetine bu yıl daha farklı yenilikler katarak başladı.


Kıyafetine, konuşmasına özen gösteren, trafik kurallarına uyan servis şoförleri ve hostesleri bulunduran firma, yeni model, otomatik kapılı ve sabit açılmayan camlı, her bir öğrenci için özel 3 ve 4 noktalı emniyet kemerli, maksimum güvenlik donanımına ve hijyen koşullarına sahip araçlarla servis hizmetini sunuyor. Firma yeni faaliyete koyduğu GPRS sistemiyle de özellikle velilerin servis araçlarını internet ortamında takip etmesine olanak sağlıyor. Şehiriçi ve dışı taşımacılık, öğreci servisi, piknik ve gezi organizasyonları ile düğün nişan ve özel günlerde araç temini yapan firma aynı zamanda şehirler arası araç ihtiyaçlarında da d2 plakalı araçlarıyla hizmet verebiliyor.

Firma yetkilisi Muzaffer Yılmaz, sürekli kendini yenileyen ve modern bir yaklaşımla servis hizmeti sunan Sinop-Tur 57 ile ilgili sorularımızı yanıtladı.  



Vitrinhaber; 
Öğrenci servisi denilince velilerin ilk aklına gelen güvenlik. Bu konuda firmanızın öne çıkan özellikleri neler?

Muzaffer Yılmaz; 
Güvenlik firmamız için olmazsa olmazımız. Bu çok dikkat ediyoruz. Servis sürücülerimiz ve hosteslerimiz, ailenin izni ve idarecinin onayı olmadan öğrencileri güzergâh dışı kesinlikle bırakamazlar. Servis rehberleri, öğrencileri apartman kapısından alır, dönüşte mutlaka velilerimize teslim etmekteler. Alt sınıflarda (Anasınıfı İlköğretim 1. 2. 3. 4. sınıflarda) öğrenci iniş ve binişlerine hostesler yardımcı olmakta, öğrenci konut kapısından alınıp yine konut kapısından veliye teslim edilmektedir. Serviste herhangi bir olay olduğunda firma yetkilisi tarafından okul idaresine günlük rapor verilmektedir. Servislerde emniyet kemeri bulundurmaktadır. Servis hareket etmeden Hostes tarafından ilgili kontroller gerçekleştirilmektedir. Pencereler öğrencilerin araç dışına sarkmalarına imkân vermeyecek niteliktedir. Şoför ve hostes arkadaşlarının yukarıdaki belirtilen kurallar dışına çıktıkları takdirde şirketimizin idari yönetim tarafından belirlenen para cezası uygulanmaktadır. Aynı zamanda 3 tutanak tutulduğu takdirde sözleşmeleri karşılıksız şekilde fes edilmektedir. Ayrıca araçlarımız da biraz sonra detaylarını anlatacağım gibi son sistem ve her türlü güvenlik önlemi mevcut.



Vitrinhaber:
 Filonuzda ki araçlarınız günün şartlarına ne kadar uygun? Bu konuda yaptığınız yenilikler neler?

Muzaffer Yılmaz;
 Evet araçlarımız 2010 model ve üzeridir. Tüm araçlarımızsa GPRS yani oto takip cihazları/uydu araç izleme sistemi mevcut. Öğrencinizin bulunduğu araçları evinizde, işyerinizden cep telefonunuzla dahi izleyebilir araç şoförünün hatalarını tespit edebilirsiniz. Araçlarda otomatik kapı bulunmakta. Trafik kurallarına riayet edilmektedir.

Vitrinhaber:
 Servis araçları içerisinde özellikle dikkat ettiğiniz hususlar neler?

Muzaffer Yılmaz;
 Bu konuda da oldukça hassas bir firmayız. Mesela; araç içinde rasgele müzik dinlenilmemekte. Tüm araçlarımızda televizyon mevcut. Televizyonda izlenilecek filimler okul yönetimi tarafından belirleniyor. Hizmet verilen kurumun ülkemizin en gözde kurumu olduğu mantığıyla hareket edilerek servis şoförlerinin kılık kıyafet, hal ve hareketlerinin uygun olması bizim için esas teşkil etmekte. Erkekler: Lacivert veya Siyah Pantolon, Acık mavi Gömlek, bordo Kravat, Lacivert Hırka, Bayanlar: Lacivert veya Siyah etek / pantolon, Beyaz Gömlek, borda Fular / Eşarp ( Düz renk ), lacivert pardösü giymekte, saç ve sakal tıraşlarına dikkat edilmekte. Ayrıca araç içinde ve okul bahçesinde kesinlikle sigara içilmemekte. Servis içinde Öğrenci ile diyalog seviyeli olup, personel tarafından argo kelime kesinlikle kullanılmamakta. Her araçta mutlaka bayan hostes bulundurulmakta.Vitrinhaber: Muzaffer bey verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyoruz. Sinop'ta önemli bir açığı kapatıyorsunuz. Peki, vatandaşlarımız sizlere nasıl ulaşabilirler.

Muzaffer Yılmaz;
 Asıl bu fırsatı verdiğiniz için biz teşekkür ederiz. Vatandaşlarımız Sin-Tur 57'ye Okullar Caddesi Müze Karşısı adresinden ya da 261 16 65 nolu telefondan ulaşabilirler.