Sinop’ta iki hafta içerisinde iki ayrı yerde çıkan orman yangını sonrasında Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, bir açıklama yaparak vatandaşları olası yangın olaylarına mahal verebilecek davranışlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Özellikle piknik ve mesire alanlarında yangına sebep olabilecek davranışlardan titizlikle kaçınılması gerektiğine vurgu yapan Vali Dr. Mustafa Özarslan, aşırı sıcaklar nedeniyle önümüzdeki dönemlerde özellikle Boyabat, Durağan ve Dikmen ilçelerinde vatandaşların dikkat, destek ve katkılarını beklediklerini ifade etti.

Özarslan; “Değerli Sinoplu hemşehrilerim; son iki hafta içinde Boyabat ilçemizde iki ayrı yerde orman yangını çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü ve ilgili İtfaiye ekiplerimizin zamanında ve hızlı müdahalesiyle ciddi bir zarar oluşmadan bu yangınlar söndürüldü.

Karadeniz; “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?” Karadeniz; “İnsan sağlığı bu kadar ucuz mu?”

Lütfen, orman içinde ve piknik alanlarında, mangal yakma, anız yakma, sigara izmariti atma, cam ve pet şişeleri ormanda bırakma gibi, yangına sebep olabilecek davranışlardan titizlikle kaçınalım.

Kontrolsüz ateş veya duman gibi riskli durumlar gördüğümüzde bunu, 112 acil çağrı merkezimize en hızlı şekilde bildirelim.

Aşırı sıcaklar nedeniyle önümüzdeki aylık dönemlerde değerli hemşehrilerimin özelikle de Boyabat, Durağan ve Dikmen ilçelerimizde dikkat, destek ve katkılarını rica ediyoruz” dedi.  

Kaynak: Vitrin Haber Gazetesi