Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan ve dernek üyeleri, Elazığ ve İzmir’de yaşanan deprem sonrasında gösterilen üstün destek ve mücadele için Bakan Kurum’a teşekkürlerini iletmek adına ziyarette bulundu.

Dernek başkanı Burhan, bakanlık tarafından gerçekleştirilen projeler için dernek adına teşekkürlerini ileterek, “Elazığ’da çok büyük faaliyetlerde bulundunuz ve binlerce insanın duasını aldınız. Aynı şekilde Giresun’da da yaptığınız çalışmalar takdire şayandır. Vatandaşımız için her türlü imkânı devlet olarak hizmete sundunuz” diye konuştu.

Anadolu şehirlerine yaptığı ziyaretlerde yaşadıklarının kendisi için önemli olduğunu ifade eden Bakan Kurum, “Yeri geldi Konya’da bir bina çöktü vatandaşlarımızın yanında olduk. Elazığ, Malatya, İzmir’de ve diğer illerimizde vatandaşlarımızın acılarına ortak olduk, aynı acıları, sevinçleri, hüzünleri beraber yaşadık. Yapılması gereken her işi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde yapmaya gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

Elazığ ve Malatya’da 25 bin konut yapımına başladıklarını aktaran Bakan Kurum, Türkiye tarihinin en büyük dönüşüm projesini gerçekleştirdiklerini belirterek “depremde evlerini kaybeden vatandaşlarımızın hüzünlerini konutların teslimiyle inşallah sevince dönüştüreceğiz” dedi.

Daha sonra dernek üyeleri, Bakan Kurum’a Elazığ depreminde bir vatandaşı teselli ettiği sırada çekilmiş fotoğrafını hediye etti.Hediyesini kabul eden Bakan Kurum, çok duygulandığını ifade ederek “Nerede bir deprem olsa biz oralı olduk, o gün adeta bir yanımız Elazığlı oldu”şeklinde konuştu.


 

Editör: Vitrin Haber