Tencere dibin kara seninki benden kara diye bir deyişimiz vardır. kusur yönünden sen benden daha betersin; anlamında kullanılan bir atasözümüzdür. suriye işgalinde gelinen noktada abd ve rusya karşılıklı suçlamalar yapıyorlar. bu güne kadar gerçekçi hiç bir çözümü ortaya koyamamış olmanın yapılan operasyonların sivil hayatları katletmekten öte bir işe yaramadığı deaş ve benzeri örgütleri ortadan kaldırmaya yönelik hiç bir şey yapamamanın vermiş olduğu pisikolojiyle birbirlerine şuç atıyorlar. yani tencere dibin kara yok seninki benden kara türünde. yeryüzündeki tüm terörist faliyetlerin hamisi ve banisi olan abd ve yardakçısı batılı ülkeler, gün gelecek akıttığınız masumların kanında boğulacaksınız.

suriyede vuku bulan iç savaş, aslında bir kaç ayda bitirilecek türdendi. eğer halk ayaklanmasının başladığı ilk günlerde, suriye halkı özgür suruye ordusu silahlandırılsa idi, bir kaç ayda bu savaş biter; esed gider biraz çalkantılı ve sıkıntılıda olsa bir hükümet kurulur; ülkeye büyük ölçüde istikrar hakim olurdu. lakin asıl amaçları ülkenin zenginliğini çalmak olan başta abd ve yardakçı batılı ülkelerin müdahalesi meseleyi içinden çıkılmaz bir hale getirdi. zaten onların isdediğide buydu.

Aslında savaşın başlarında, suriyede üsleri bulunan rusya yavaş yavaş üslerini boşaltmaya başlamış idi, lakin abd ve batılı ülkelerin aç kurtlar gibi ülkeye müdahil olmaları neticesinde, esedinde isteğiyle rusyanın ülkedeki varlığı kalıcı hale getirildi. bundan rahatsız olan abd, rusyayı bölgede yanlızlaştırmak için, uzunca bir süredir iyi ilişkiler içerisinde bulunan Türkiye ve rusyanın arasını açmak için, fetö unsurları marifetiyle rus uçağının düşürülmesi sonucu iki ülkenin arasını açmayı başardı. yani bir taşla iki kuş vuracaktı  bir taraftan rusyayı suriyede etkisizleştirecek. diğer taraftan beslediği terör örgütleriyle türkiye'ye ağır saldırılar gerçekleştirecekti.

Maksat belli. abd ırak ve suriyenin petrolunu çalmak için, ırak suriye üzerinden, akdenize uzanan bir koridor oluşturacak. oldu bittiye getirip kurduğu uydu terör devleti marifetiyle, ırak suriye petrolunu akdenize indirip çalacak.abd yardakçısı batılı ülkeler,bölgeden paylarına düşeni alacak, rusya ise asırlardır hayalini kurduğu, sıcak denizlere rahatca inebileceği  üslerini kalıcı hale getirecek.

Lakin evdeki hesap çarşıya uymuyor. büyüklerimiz hep der'ya hesaplar üzerinde bir hesap tuzakların üzerinde bir tuzak ve göklerden gelen bir karar vardır. evet o karar mutlak karardır. baştan bu yana ırak ve suriyenin toprak bütünlüğünün korunmasından yana olan Türkiye, sorunların hızlı bir şekilde çözülebilmesi için öneriler sundu. tabidirki maksatları farklı olan ülkeler bu önerilere kulak tıkadı. sabırla gelişmeleri takip eden türkiye sınırlarından terör unsurlarının girişini ve sınır ötesinden ülkesine yapılan tacizlere engel olmak ve yeni mülteci akınlarını engellemek için, aslında bu işin nasıl yapılması gerektiğinide gösterir şekilde suriyedeki tüm terör unsurlarına karşı süpürme herekatı başlattı.

Tüm dünya şaşkın ortadoğudaki tüm hesapları ve tuzakları bozan bir türkiye var artık karşılarında fırat kalkanı harekatının başladığı günden itibaren yapılan operasyonlarda bir tek sivile zarar verilmedi bölge terörist unsurlardan temizleniyor. abd ve yardakçılarının hevesleri kursaklarında kaldı. bu sebepten son günlerde abd çelişkili bildiriler yapıyor bir gün önce söyledikleri bir sonrakini tutmuyor. onbeş temmuz gecesi başarısız olan girişimden istediği neticeyi elde edemeyen abd ırak kukla hükümet başbakanına türkiye'nin başikada bulunan askeri unsurlarının aleyhinde karar aldırıyor.

Abd'yi panik havası sardı. ırak suriye ve benzeri ülkelerdeki varlık sebebinin hırsızlık olduğu açıkça ortaya serilen abd Türk Silahlı Kuvvetlerinin bu işin aslında nasıl yapılması gerektiğini ortaya koyan operasyonları abd ve yardakçılarını panikletti. geçmişte ırak ve suriye operasyonlarına doğrudan müdahil olmasını istedikleri Türkiye'yi bölgeden soyutlamaya çalışıyorlar. yok öyle üç köfte beş kuruşa geçti borun pazarı sür eşşeği washington'a. 

Peki ırak başbakını kukla ibadiye ne demeli? be hey satılmış abd uşağı ibadi 7000 km uzaktan kalkıp ülgeni işgal eden kızlarınızın kadınlarınızın ırzına geçen şehitlerinizin üzerine işeyen hapishanelerde akıl almaz işkencelerle halkınızı katleden ülkenizin altınlarını ve petrolunu çalan abd aşkı nereden kaynaklanıyor. ey ibadi ve benzeri aşşağılık uşaklar şunu bilinki o abd lilerin kapılarına bağladıkları köpek kadar bile değeriniz yok onların gözünde. geçmişte olduğu gibi yarın başınız sıkıştığında yine Türkiyeden yardım isteyeceksiniz. 

Birde abd başkan sözcüsünün yaptığı konuşma var. ırak hükümeti müsade etmeden biz hiç bir operasyon yapmıyoruz. bizde yedik. ulan bu sözünüze kargalar bile güler. kimyasal ve nükler silahları bahane ederek işgal ettiğiniz ülkede, operasyon için kukla hükümetten müsade alacaksınız hadi ordan. sizler artık ne yaparsanız yapın mızrak çuvala sığmıyor güneş balçıkla sıvanmıyor. yani hesapların üstünde bir hesap tuzakların üstünde tuzaklar ve göklerden gelen bir karar vardır vesselam.....