GÜNCEL

Türk Hava Yolları'ndan yolcularına bilgilendirme

THY Basın Müşavirliği'den yapılan açıklamada olumsuz hava koşulları dolayısıyla İstanbul kalkışlı ve varışlı toplam 238 uçuşun iptal edildiği duyuruldu. Açıklamada, İstanbul'da beklenen Kar yağışı nedeniyle MADKOM (Meteorolojik Acil Durum Komitesi) kararı gereği, İstanbul Havalimanı'nda 5 ve 6 Şubat tarihlerinde sefer iptalleri olduğu belirtilerek, 72'si iç hat, 166'sı dış hat uçuşun iptal edildiği açıklandı. 

İptal edilen uçuşlar arasında 5 Şubat tarihinde gerçekleşmesi planlanan İstanbul-Sinop ve Sinop-İstanbul seferi de yer aldı. 

Şu ana kadar 6 Şubat tarihli İstanbul-Sinop ve Sinop-İstanbul seferinde bir iptal söz konusu olmazken, Türk Hava Yolları ve İstanbul Havalimanı İGA tarafından yolcuların güncel uçuş bilgilerini kontrol etmeleri istendi. 

Öte yandan uçuşları iptal edilen yolcular için Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya Üstün şu açıklamayı yaptı; 

“Değerli Misafirlerimiz, Zamanınınız ne kadar değerli olduğunun farkındayız. Bu nedenle İstanbul’da beklenen kar yağışından dolayı iptal edilen biletlerinizle ilgili değişiklik/iade işlemlerinizi mobil uygulamamız veya web sitemiz üzerinden sıra beklemeden, hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.”