Türkeli Çatak Kanyonu, Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş’in girişimleriyle tabiat anıtı olarak tescil edip, Türkeli turizmine kazandırıldı. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinop Valilik ziyareti esnasında Türkeli Çatak Kanyonunun tabiat alanı olarak tescil edilmesi için hazırlanan resmi yazıyı imzalayarak Türkelililere müjde verdi.

Türkeli’nin önemli doğal güzelliklerinden biri olan Çatak Kanyonu’nun tabiat anıtı olarak ilan edilmesinin Türkeli turizmine önemli katkı sağlayacağını büyük ölçüde canlanacağını belirten Maviş, “Türkeli’mizin uğrak noktalarından olan ve her geçen gün ziyaretçi sayısında önemli bir artışın yaşandığı, 4 km uzunluğundaki Türkeli Çatak Kanyonu, Orman ve Su İşleri Bakanlığımızca tescillenerek hemşerilerimizin hizmetine sunulmuştur. Bu çerçevede Doğal Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüz, bu bölgenin ihtiyacı olan iyileştirmeleri, güzelleştirmeleri gerçekleştirecek ve tüm Türkiye’ye tanıtımını yapacak . Çatak Kanyonumuzun turizme kazandırılması ile birlikte Türkeli’miz daha fazla ziyaretçiye ev sahipliği yapacaktır. İlçemiz için hayırlı olsun'' dedi.

 
Editör: Vitrin Haber