SİAD Sinop Şubesinde basın mensupları ile bir araya gelen SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı Akliman Bölgesinde Martı Adası olarak bilinen alanda SİAD olarak hazırladıkları Kız Kulesi benzeri bir proje ile hem Sinop’ta turizme katkı sağlamak hem de Akliman bölgesini cazibe merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

SİAD OLARAK PROJEYE TALİBİZ
SİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Mavişin SİAD olarak oluşturduğu bir proje ile Sinop’a Kız Kulesi benzeri bir projeyi hayata geçirmek istediklerini belirten SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı; “Akliman bölgesinde Martı Adası’nın bulunduğu yere İstanbul’daki Kız Kulesi’ne benzer, altında bir restaurantı olan üstünde insanların çaylarını içebileceği, fotoğraf çektirebileceği ve farklı bir anı yaşayabileceği Sinop turizmine katkı sunmak amacıyla Şevket Bey’in çalışmalarıyla bir proje taslağı hazırladık. Biz bu projeyi Sinop’a kazandırmak istiyoruz ve SİAD olarak buna talibiz” dedi. 

PROJE BİTTİĞİNDE SİNOP İÇİN YENİ SİMGE BİR FİGÜR OLACAK
Bu proje ile ilgili gerekli görüşmeleri yapacaklarını söyleyen Baltacı sözlerine şöyle devam etti; “ Sinop’ta turizmin canlanması açısından böyle bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Bunun gibi birkaç tane daha projemiz var. Hem istihdama hem turizme hem kültüre yönelik çalışmalarımız var. Bu projelerimiz olgunlaşıp belli bir aşamaya geldikçe sizlerle paylaşacağız. İlk projemiz bu. Eğer gerekli izinler alınıp, bürokrasi ve resmi kurumlar yardımcı olursa bu konuda destek olunup, köstek olunmazsa Sinop’ta Cezaevi, Erfelek Şelaleleri, Hamsilos Fiyordu nasıl bir simge figür ise hazırladığımız bu proje ile Sinop’a gelen tüm turistlerin görebileceği ve görmek isteyeceği bir yer haline getirmek istiyoruz. SİAD olarak böyle bir projeyi hayata geçirmek istiyoruz. İsmine daha karar vermedik gerçi ama akılda kalması açısından Kız Kulesine benzer yapının Sinop’a katkı sağlayacağını düşünüyoruz” . 

Basın toplantısına SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı, SİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Maviş, SİAD Sinop Şubesi Başkanı Yasin Karagül, SİAD yönetim kurulu üyeleri ve basın mensupları katıldı.     
 

Editör: Vitrin Haber