Sinop turizmi, dünyanın 4’üncü en büyük turizm fuarı olarak gösterilen 23. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT) tanıtıldı. EMITT Fuarında Sinop'a "Destinasyonlar Dalında En İyi Yönetim" ödülü verildi.
31 Ocak - 3 Şubat 2019 tarihlerinde düzenlenen ve Sinop ile özdeşleşmiş yerel ürünlerin ve el sanatlarının tanıtımının yapıldığı, misafirlere yöresel ürünlerin ikram edildiği ve Sinop'un tarihi ve kültürel değerlerinin de tanıtıldığı stantta EMITT yetkilileri tarafından 'Destinasyonlar Dalında En İyi Yönetim' ödülüne layık görüldü. Ödülü Sinop adına Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli aldı. 

YATIRIMCILARI BÖLGEMİZE ÇEKMEK ADINA GÖRÜŞMELER YAPTIK
Her yıl 60'ın üzerinde ülkeyi buluşturan dünyanın en büyük 5. turizm fuarı olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarının (EMITT) oldukça verimli geçtiğini belirten KUZKA Sinop Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Berkol Alevli, standın hazırlanıp ödüle layık görülmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. 

Berkol Alevli: "Biz EMİTT Fuarına olabildiğince güçlü bir şekilde katılmaya çalışıyoruz. Tabi ki bu katılımlarda ki amacımız şu: fuarda yer almanın yanı sıra, öncesinde bir hazırlık yaparak ikili görüşmeler gerçekleştirebilmek. Bu kapsamda, Bulgaristan, Romanya, İran, Slovenya gibi hedef belirlemiş olduğumuz ülkelerle ön görüşmeler gerçekleştirdik. Bizim için oldukça faydalı oldu. İlk aşamada tur acenteleri veya operatörler vasıtasıyla turistleri getirebilmenin yanı sıra, yatırımcıları da bölgemize çekebilmek adına görüşmeler gerçekleştirdik. Biz yararlı olduğunu düşünüyoruz. Bundan sonraki amacımız profesyonelleri bölgeye davet etmek ve akabinde de yatırım ilişkilerini geliştirmek. Umarım EMİTT ile birlikte daha güçlü ve somut adımlar atacağız" dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber