Dünyanın en büyük beş turizm fuarından biri olan 22. Doğu Akdeniz turizm ve seyahat fuarı 60 bin m2 fuar alanında Türkiye’den birçok İl ve 106 yabancı Ülke’nin yanı sıra yüzlerce Turizm Merkezinden bin 65 katılımcı ve 2 bin 686 davetli tur operatörünün katılımı ile gerçekleşti. Turizm sektörüne ışık tutan EMITT Fuarı'na dünyanın dört bir yanından katılım olurken, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Belediye Personeli, Sinop Üniversitesi Rektörlüğü personeli, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz ve Müdürlük personeli, Gerze Belediyesi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü personeli, Ticaret Odası Başkanı Erol Derici, Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile Sinop Tours Seyahat Acentesi el birliğiyle İlimize gelen turist sayısını artırabilmek, İlimizin sahip olduğu kültürel değerleri tanıtabilmek amacıyla EMİTT 2018 Turizm Fuarında yoğun bir çalışma sergilediler.

Sinope Tours Seyahat Acentası da fuarda 4 gün boyunca tanıtım çalışmaları yürüttü. Güzel bir organizasyonu geride bıraktıklarını ifade eden acenta sahibi Adem Tahtacı, "Çok güzel bir fuar organizasyonu oldu. Yıllardır üstüne koyan bir fuar etkinliği olarak EMITT sektörün geleceğinin belirlendiği bir organizasyon oldu. Dünyanın pek çok ülkesinden ziyaretçi aldı. Tur operatörleri, oteller ve sektörde söz sahibi firmalar burada kendilerini bir kez daha gösterme imkanı buldular. Biz de Sinop ekibi olarak 4 gün boyunca başarılı çalışmalar yürüttük" dedi. Bu yıl 22.’si düzenlenen ve turizm sektörünü aynı platformda bir araya getiren EMİTT 2018 Turizm ve Seyahat Fuarı’nda ilimize ayrılan 5. Hol ve 100 metrekarelik stand; İlginç konseptiyle fuar boyunca yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Çok sayıda davetlinin katıldığı Fuarda Sinop standı yoğun ilgi gördü. Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ve İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz de Sinop standını ziyaret edenlerle yakinen ilgilendi. Fuar boyunca ziyaretçilere yöremize ait çeşitli yiyeceklerden; Nokul, Boyabat ezmesi, Sinop pidesi gibi ikramlarda bulunuldu. Tanıtıcı kitapçık ve broşürlerle ilimizin tanıtımı yapıldı. Ziyaretçi akınına uğrayan fuar, turizmcileri memnun etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Göz, Sinop’un Emitt 2018 de en iyi şekilde tanıtıldığını belirterek; “Sinop şehri tarihi yerleri, plajları, tabii güzellikleri, şelaleleri, ormanları, mağaraları, türbeleriyle birçok turisti kendine çekmektedir. Sinop şehri kendine has güzellikleri ile tarihe farklı bir açıdan bakmanıza olanak sağlayacak ender bir şehirdir” dedi.
Editör: Vitrin Haber