Kruvaziyer gemileri Karadeniz'e tekrar dönüyor. 2021’de 10 cruise gemisi Sinop Limanı için rezervasyon yaptırdı. 

Çin’de ortaya çıkan ve bir buçuk yılı aşkın süredir turizm başta olmak üzere hemen hemen tüm sektörleri etkileyen pandemiyle birlikte, dünya genelinde normalleşme süreci sürüyor. Korona virüs nedeniyle geçtiğimiz yıl, peş peşe seferlerini iptal eden kruvaziyer şirketleri 1,5 yıl aradan sonra rotalarını belirledi.

SİNOP CRUİSE GEMİLERİNE TEKRAR KAPILARINI AÇIYOR
Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, çok yakında Sinop Limanı'nın pandemi kuralları çerçevesinde cruise gemilerine kapılarını açacağını söyledi. Kruvaziyer gemilerinin bu yıl Ege ve Akdeniz ile birlikte Karadeniz'de de büyük bir hareketliliğe yol açacağını belirten Metin Süren, Sinop'un bu noktada önemli bir liman ve turizm kenti olduğunu söyledi. 

SİNOP BİR AÇIK HAVA MÜZESİ
Vitrinhaber'e konuşan Metin Süren: "Tarih öncesi dönemlerden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ve bu medeniyetlerin izlerini taşıyan, birçok eserin sergilendiği açık hava müzesi görünümünde olan ilimiz; dünyanın en önemli antik şehirlerinden biri olup, aynı zamanda ülkemizin önemli bir Selçuklu şehridir. Bundan dolayı Sinop tarih ve medeniyet kentidir.

PANDEMİYE RAĞMEN BİR ÖNCEKİ YILIN YÜZDE 50 ALTINA DÜŞMEDİK
Bunun yanında Sinop, bir birinden kıymetli tabiat alanları ve doğal güzellikleri ile aynı zamanda doğa harikası bir şehirdir. Bu özellikleri ile pandemi öncesi bir milyon turist hedefini yakalayan ilimiz, pandemiye rağmen bakanlığımızca alınan önlemlerle; tesislerimiz için zorunlu hale getirilen 'Güvenli Turizm Sertifikası' uygulamasıyla bir önceki yılın yüzde elli altına düşmeden ilimizde başarılı bir turizm sezonu geçirilmiştir. 

10 GEMİ REZERVASYON YAPTIRDI
Devam eden pandemi koşullarına rağmen ilimiz merkezi ve ilçelerimizle birlikte, böylesine cazibe merkezi olan ve ülkemiz turizmine on iki ay hizmet verebilecek kadar zengin potansiyele sahip ilimiz, yerli ve yabancı misafirlerimizin gözdesi ve ilk tercih ettikleri destinasyon olma yolunda ilerliyor. 2021 yılı için ilimiz limanına gelmek için rezervasyon yaptıran turist gemisi sayısı yaklaşık 10 civarındadır. Pandemi kurallarına uyarak pandemiye rağmen Ramazan ayı sonu itibariyle turizm hareketinin artabileceğini düşünüyoruz" dedi.

Editör: Vitrin Haber