Gazetemiz kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni Serhat Özşahin, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’i TBMM’de ziyaret etti. Maviş, Sinop’ta yapımı süren ve gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalar hakkında gazeteci Serhat Özşahin’e açıklamalarda bulundu. 

TÜM İLÇELERİMİZİ DOĞALGAZ İLE BULUŞTURMAK İSTİYORUZ
Sinop’ta devam eden doğalgaz süreci ile ilgili bilgiler veren AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Erfelek ve Doğalgaz ilçelerine doğalgaz getirilmesi için gerekli adımların atıldığını belirterek amaçlarının tüm ilçeleri doğalgazla buluşturmak olduğunu söyledi. Maviş; “Sinop ile ilgili paylaşacağımız en önemli müjdelerden biri geçtiğimiz gün Erfelekli hemşehrilerimizle paylaşmış olduğumuz bilgi. Sinop’umuzda doğalgaz süreci devam ediyor. Sinop Merkez ve Gerze tamamlandı, Boyabat ilçemizde çok hızla bir şekilde doğalgaz süreci ilerledi. Şimdi Durağan ve Erfelek ilçelerimiz için resmi ilk adım atılmış oldu. Sinop’ta doğalgaz sürecini yürüten Akmercan firması hem Durağan ilçesi hem de Erfelek ilçesi için EPDK’ya lisans genişleme başvurusunu yaptı, kurulda görüşülüyor. Böylelikle Erfelek ve Durağan doğalgazı için ilk adım altmış oldu. Bundan sonraki adım yetki süreci tamamlanır tamamlanmaz yatırım sürecine geçilecek. Ben Erfelek ve Durağanlı hemşehrilerimize sizin aracılığınızla bir kere daha hayırlı olmasını diliyorum.
Doğalgaz süreci Sinop’ta bütün ilçelerimizde hemşehrilerimizin en yoğun beklenti içerisinde oldukları hizmetlerden bir tanesi. Özellikle Ayancık ve Türkeli’deki hemşehrilerimiz çokça bu beklentiyi benimle paylaşıyorlar. Ayancık hattı için Ayancıklı hemşehrilerimizlede paylaşmıştım, Erfelek üzerinden geçiş olacak diye. Erfelek’te bu adımın atılmış olması aslında Ayancık içinde bir adım atıldığı anlamına geliyor. Erfelek’in arkasından inşallah Türkeli ve Ayancık’ta yoğun çaba göstererek önümüzdeki yıl hemşehrilerimize müjdesini vereceğimiz bir süreç olacak. Ben tekrar Erfelek ve Durağanlı hemşehrilerimiz için hayırlı uğurlu olmasını dilerim” dedi.

MEYDAN PROJESİ SİNOP’A YAKIŞTI
Sinop'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca uygulanan ve 2 bin 500 yıllık tarihi surların gün yüzüne çıkarıldığı Sinop Meydan Projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, Sinop’un çehresini açan bu projenin kente çok yakıştığını söyledi. Maviş; “Yılbaşı münasebetiyle meclisimiz çalışmalarına ara vermişti bu süreçte bende Sinop’taydım. Sinop Kent Meydanı Projesi hem gece görüntüsü açısından hem de gündüz açısından çok keyifli bir alan haline geldi, Sinop’a yakıştı. Elbette ki Sinop’un tarihi mirasının ortaya çıkartılmış olması bizim açımızdan gurur verici. Ancak önümüzdeki günlerde yapacağımız bir başka çalışma daha var. Biliyorsunuz Sakarya Caddesinden itibaren başlayan kale surlarımız belli bir yerde kesiliyor sonra limana iskeleye kadar olan surlarımız devam ediyor. Sakarya Caddesinden önünü açtığımız surların üstü çok kullanılabilir nitelikte değil. Orada saat kulemiz var, saat kulemizin altında yaklaşık 70 m2’lik bir alan var metruk halde. Buralarında yeniden ihyası için Kültür ve Turizm Bakanlığımız gerekli ödeneğin tahsisini yaptı. Surlarımızın üzeri gezinti yapılabilecek şekilde restore edilecek. Saat kulesinin altındaki mekan hemşehrilerimizin hizmetine restore edilerek belki bir kafe gibi açılacak.  Dolayısıyla Sinop’un o güzel manzarasıyla  bir nefeslenmek, bir kahve ve çay yudumlamak isteyen hemşehrilerimizin surların üstünü bütünüyle gezebilecekler. Yani Sakarya Caddesinden iskeleye kadar bütün surlarımızın üzerinde vatandaşlarımız gezinti yapabilecekler. 
Koruma kurulumuz projeyi uygun bulduğu takdirde iki surumuzun birleştirilmesi bile söz konusu olabilecek. Ama tarihi dokuya ve tarihin gerçekliğine uygun olarak ve kurulun onay vermesi halinde aksi takdirde tarihi olmayan, tarihi geçmişi olmayan hiçbir şeye bizde Sinop’ta müsaade etmeyiz” diye konuştu.

HAMSİLOS YÜRÜYÜŞ YOLUNU HAVAALANININ BAŞLANGIÇ NOKTASINA KADAR UZATACAĞIZ
Turizm şehri olma hedefinde olan Sinop’ta önemli turizm mekanlarından bir tanesi olan Hamsilos bölgesinde gerçekleştirilen yenileme çalışmalarının bölgeye ayrı bir güzellik kattığının altını çizen AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, bölgede yer alan bisiklet ve yürüyüş yolunun havaalanının başlangıç noktasına kadar uzatılacağını ifade etti. Maviş; “Eşimle birlikte yılbaşı günü Hamsilos’ta yürüyüş ve bisiklet yolunda yürüyüş yapmıştım. Üstelikte böyle bir akşam vakti ışıl ışıl, mavi ışıltılarda denizin mavisi ile buluşmuştum. Çok keyifli bir alan oldu oturma banklarıyla, yürüyüş ve bisiklet yoluyla gerçekten inanılmaz keyifli oldu. Sıcak asfalt ile Hamsilos’a kadar yolu tamamladık. Şimdi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımızdan rica ettik bu yürüyüş yolunu havaalanının başlangıç noktasına kadar uzatacağız. Böylelikle vatandaşlarımız havaalanının başlangıç noktasından bisikletleriyle veya yürüyerek Hamsilos’a kadar gelebilecekler. Yorulduklarında dinlenebilecekleri banklar, oturma alanları, seyir terasları orada hizmetinde olacak. Bu da Sinop için önemli bir çalışma diye düşünüyorum” dedi.

TOKİ’DE İSMİ ÇIKAN HİÇ BİR HAK SAHİBİ VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK
Sinop’ta TOKİ konutlarının inşasında yaşanan sorunun çözüme kavuştuğunu kaydeden AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, konutların inşasının kısa süre içinde kaldığı yerden devam edeceğini ve kurada ismi çıkan hak sahibi hiçbir vatandaşın hak kaybına uğramayacağını söyledi. Maviş; “Sinop Merkez’den hemşehrilerimizden sıkça gelen sorulardan biride TOKİ konutları ile ilgili. TOKİ konutları ile ilgili maalesef bir olumsuz gelişmeyi yaşamıştık. İhaleyi alan müteahhit firma bir süre sonra inşaat sürecini sürdüremez hale gelmişti. Şimdi TOKİ yeni ihaleyi yaptı. İhaleyi alan firma netleşti, önümüzdeki günlerde sözleşmesi imzalanacak. Çok kısa sürede içerisinde ve kaldığı yerden inşaat çok süratli bir şekilde devam edecek. Kurada ismi çıkan hak sahibi hiçbir arkadaşımız hak kaybına uğramadan yine burada konut sahibi olabilecek.  Problem yok TOKİ inşaatımızla ihaleyi yeni alan müteahhitle çalışmaya başlanacak ve hızlı bir şekilde tamamlanacak.
Yeni çekilen TOKİ kuralarında şuan net değil ama yer varsa şayet aynı alanda, orası uygun bir alan şehre yakın bir alan. Yoksa hazineye ait yerler zaten belli onun yer çalışması yapılıyor. Ama burası biter bitmez geciktirmeden biz ikinci etabında başlamasını TOKİ’den isteyeceğiz. İnşallah böylelikle konut ihtiyacı da Sinop’umuzda büyük oranda karşılanmış olacak. Hemşehrilerimizden aldığımız talepler doğrultusunda biz Sinop için çalışmaya devam ediyoruz. Bu şehre hizmet etmenin büyük bir gurur vesilesi olduğunu düşünüyorum. Sinop çok güzel ve muhteşem bir şehir, ama maalesef yeterince işlenememiş bir şehir. Bu şehrin daha çok yapılacak işi var. Hepsi yapılacak iş olarak ajandamın baş köşesinde duruyor. Hayat ettiğimiz Sinop’a kavuşuncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.  2023’te de hemşehrilerimizle yol yürümeye, onların talepleri doğrultusunda Sinop’a hizmet etmeye devam edeceğiz. Cenabı hak imkan verdiği sürece, güç verdiği sürece hemşehrilerimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.   
 

Editör: Vitrin Haber