Türkiye Komünist Partisi (TKP) Sinop İl Örgütü Sinop Belediye Başkanlığı'na dilekçeyle başvurarak, belediye personelinin "ödenmemiş eğlence harcamaları" iddiasının soruşturulmasını istedi. Dilekçede ayrıca meclis toplantılarının halka açık yapılması ve gündeminin önceden kamuoyuna açıklanması gerektiği dile getirildi.

Sinop-Ayancık yolunda trafik kazası Sinop-Ayancık yolunda trafik kazası

TKP dilekçede ayrıca belediyenin 2023 Faaliyet raporu ve bu kapsamda bir önceki CHP’li belediye yönetiminin eğlence mekanlarındaki yeme-içme harcamalarının “borç yazdırılması” ve ödenmemesi konusundaki iddiaları sordu.  

TKP Sinop İl Temsilcisi Arzu Kayhan, dilekçede Belediye Meclis toplantılarının tarihi ve gündeminin ilgili yönetmelik gereğince ve CHP’nin seçim vaadi de olan “cesaretle birlikte yönetme” anlayışına göre halkın daha yoğun bulunduğu meydan/pazar yeri, cadde/sokak gibi yerlerdeki panolarda ve hoparlör/radyo anonsu, sosyal medya ilanı gibi yöntemlerle duyurulup duyurulmadığını sorduklarını kaydetti.

Kayhan, ayrıca 2023 yılı Belediye Faaliyet Raporunun ibrasının Meclis onayına sunulup sunulmadığını ve halk arasında sıkça konuşulan restoranlara borçlanma iddiasına da aynı dilekçede yer verdiklerini söyledi. 

Bu iddiaların soruşturulmasının kamu adına belediye idaresinin sorumluluğunda olduğunun altını çizen Kayhan, 2023 yılına ait Belediye Faaliyet Raporunun onaylanıp onaylanmadığının kamuoyunda bilinmediğini de belirtti. Kayhan, kamu adına yönetilen bütçedeki bu tür şaibeli işlemlerin hemen soruşturulması ve halkla şeffaf bir şekilde paylaşılması gerektiğine de dilekçede yer verdiklerini dile getirdi.

Sinop’ta belediye meclisinde sadece CHP’li ve AK Partililerin bulunduğunu anlatan Kayhan, TKP’nin mecliste yer almasa bile meclis toplantılarına katılarak ve çeşitli yollarla emekçi halk adına tüm haklarının hesabını soracağını belirtti.

22Cc72A1 F40F 4908 B65D 3411Ad4F1D8C

Muhabir: Haber Merkezi