İSTANBUL (AA) - Teknosa, Şişli Cevahir AVM'deki ve Tepe Nautilus AVM'deki şubelerini müşteri odaklı dijital konsepte dönüştürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Sabancı Holding iştiraklerinden Teknosa, Türkiye genelindeki mağazalarını dijital ve daha erişilebilir konseptte yenilemeyi sürdürüyor.

Teknosa, son olarak, 4 bin metrekarelik alana sahip Cevahir AVM'deki mağazasını da dijital konsepte dönüştürdü.

Yılda milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan ve 6 bin 600'ü aşkın ürün çeşidini avantajlı fiyatlarla tüketiciyle buluşturan Cevahir AVM Teknosa Exxtra Mağazası, yeni konseptiyle tüketicilere dijital bir deneyim sunuyor.

Müşterilere, mağazadayken ürün bilgilendirme ekranları aracılığıyla internet sitesinden sipariş verme imkanı sunuluyor.

Mağazada, görme engelli müşterilerin de daha kolay alışveriş yapabilmesi için özel yürüyüş alanları tasarlandı. Özel alanlarda, görme engellilerin satış danışmanlarına kolayca ulaşabileceği butonlar yer alıyor.

Fiziksel engelli müşteriler içinse kasada ve Tekno Hizmet alanında özel bölümler bulunuyor.

Dijital konsepte dönüşen Tepe Nautilus AVM'deki Teknosa'da da beyaz eşyadan bilgi teknolojilerine, telekomdan küçük ev aletlerine kadar ihtiyaç duyulan teknoloji ürünleri tüketicilerle buluşuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Teknosa Üst Yöneticisi (CEO) Sitare Sezgin, Türkiye genelinde 2022 yılından bu yana mağazalarını dijital konsepte dönüştürdüklerini hatırlattı.

Cevahir Teknosa mağazasının dijital konseptle yeniledikleri 18'inci nokta olduğunu belirten Sezgin, şu açıklamalarda bulundu:

İş Bankası'ndan KOBİ'lere özel "DijiKolay Finansman" uygulaması İş Bankası'ndan KOBİ'lere özel "DijiKolay Finansman" uygulaması

"Türkiye'nin en yaygın mağaza ağına sahip teknoloji perakende şirketi olarak, müşterilerimize bütünsel ve kapsamlı bir deneyim sunmak için pek çok yeniliği hayata geçiriyoruz. Bu kapsamda müşteri odaklı, daha dijital, erişilebilir ve sürdürülebilir konseptimizde içerik karmaşasından uzak, konforlu bir alışveriş deneyimi sunuyoruz. Mağazaları olan dijital bir platforma dönüşme hedefimizde, mağazalarımızı dijital kanallarımızla pürüzsüz bir şekilde entegre etmeye devam edeceğiz."

Teknosa Perakende Satış Genel Müdür Yardımcısı Enver Yelkenci de yeni konseptlerinde müşterilerin alışveriş öncesi ve sonrası yaşadıkları deneyime odaklanan sade bir yapıyla hizmet verdiklerini kaydetti.

Yelkenci, "Dijital konsepte dönüştürdüğümüz mağazalarımızda, benzer mağazalarımıza kıyasla daha fazla satış cirosu elde ettik. Mağazalarımıza ziyaretçi çekme oranımız ve sepet büyüklüğümüz de artış gösterdi. Tüm kanallarımızda sunduğumuz deneyim ve değerlerle fark yaratmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Açılışa, Teknosa Yönetim Kurulu Başkanı Max Speur, İcra Kurulu üyeleri ve iş ortakları katıldı.

Kaynak: aa