Sinop Kadastro Müdürü Faruk İpek, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün kuruluşunun 176. yılı dolayısıyla bir açıklama yaptı. İki asra yakın bir zamandır ülkenin tüm il ve ilçelerinde hizmet veren Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün, 176 yıldan bu yana vatandaşlara en kaliteli hizmeti sunma gayreti içinde olduğunu belirten Sinop Kadastro Müdürü Faruk İpek, bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı gayret ve özveri içerisinde çalışmalarına devam edeceklerini söyledi.

İpek; “İki asra yakın bir zamandan bu yana mülkiyetin teminatı, köklü bir geleneğe sahip, bir ayağı ile yere çok sağlam basan, diğer ayağını ise daima en ileriye atarak ‘Teknolojide Öncü Kurum’ olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz, merkez ve taşra teşkilatımızda 23 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğümüz, 973 Tapu Müdürlüğümüz ve 81 Kadastro Müdürlüğümüz ile ülkemizin tüm il ve ilçelerinde yılda 20 milyon civarında işlem hacmi, yaklaşık 30 milyon kişinin doğrudan ya da dolaylı muhatap olduğu, ‘Vatandaşımızın mülkünü güvenli bir şekilde emanet ettiği bir Devlet Kurumu olarak’ 176 yıldır sizlere hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyor.

Bu güvenin ve yoğunluğun göstergesi olarak ülke genelinde Ocak-Aralık 2022 döneminde 3 milyon 434 bin 389 gayrimenkul satış işlemi yapılarak, 41 milyar 555 milyon 205 bin 953 lira tapu harcı geliri ile ülkemize katkı verdik” dedi.

DEPREM BÖLGESİNE YARDIM ETMEK İÇİN SEFERBER OLDUK

6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen deprem felaketinde tüm çalışanları ile yardım etmek için seferber olduklarını belirten Faruk İpek sözlerini şöyle sürdürdü; “Acımız büyük ülkemizde, 6 Şubatta Kahramanmaraş ili Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğünde, Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde iki adet büyük ve ardından çok sayıda artçı deprem meydana geldi. 11 ilimizi ve geniş bir coğrafyayı etkileyen depremde 50 bini aşkın vatandaşımızı kaybettik. 100 binden fazla kişi ise yaralı olarak kurtuldu. Birçok bina yıkıldı, bazıları ise oturulamayacak hale geldi.

Yıkımın büyüklüğü, ‘Asrın Felaketi’ olarak ifade ediliyor. Bu büyük yıkımı anlatmaya cümleler kifayetsiz kalıyor. Ateş, sadece düştüğü yeri yakmadı, yaşanılan acıları yüreğimizin en derininde hissettik. Bölgeye tüm çalışanlarımız ile yardım etmek için seferber olduk.
Yürütülmekte olan hasar tespit çalışmaları, çadırkent, konteyner ve kalıcı konut alanlarının belirlenmesi çalışmalarında koordinat birliğinin sağlanması ve üretilecek olan harita ve harita bilgileri için kesintisiz hizmet vermesi ile ilgili her türlü teknik destek sağlandı.

ORTOFOTO HARİTA ÜRETİM ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Deprem sonrası fay hareketlerinin etkisiyle arazide yaşanan kayıklıklar incelendi ve test ölçüleri yapılarak hareketlerin sonuçları yorumlandı. Deprem sonrası yürütülecek çalışmalarda altlık olarak kullanılması amacıyla diğer kurum ve kuruluşlar ile kurumumuz birimleri arasında koordinasyon sağlanarak, Ortofoto harita üretim çalışmalarına başlanıldı.

DEPREMİN YARALARINI SARMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR
Bilgi, belge ve iş akışı düzenini kurmak, vatandaşımıza, kamu kurum ve kuruluşlarına kesintisiz ve kaliteli hizmet sunmak üzere her türlü doğal afet, alt yapısal sorunlar tapu müdürlüklerindeki olası taşınma ya da insan kaynaklı (savaş, siber saldırı, virüs, vb) sebeplerden dolayı hizmet aksamalarının oluşabileceği durumlarda taşra teşkilatındaki tapu hizmetlerinin aksatılmadan sürdürülmesini sağlamak amacıyla tapu işlemlerinin günümüz teknolojileriyle donatılmış taşınabilir ofisler (mobil tapu) vasıtasıyla gerçekleştirilmesi ve vatandaşımıza doğrudan hizmet sunulması için Mobil Tırımız, deprem bölgesinde hizmet vermeye başladı.
Genel Müdürlük olarak tüm birimlerimizle depremzede vatandaşlarımızın ve kurum personelimizin yaralarını sarmaya, onların mağduriyetlerini azaltmaya yönelik çalışmalara devam ediyoruz.
Bu kapsamda, Genel Müdürlüğümüz ve taşra birimlerimizden depremden etkilenen illere gönüllü giden çalışanlarımızın yanı sıra birçok ayni ve nakdi yardım yapıldı, yapılmaya devam ediliyor.
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü olarak depremzede vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Allah, bize bir daha bu acıları yaşatmasın.
Diğer yandan ise hayat, tüm hızıyla akışına devam ediyor.
Daha önce İlham Veren Kamu Yönetimi Proje Ödülüne, 2022 yılında Webtapu Sistemi Projesi ile
layık görülen Genel Müdürlüğümüz, geliştirdiği projelerle başarılarına bir yenisini daha ekledi”.
 

Editör: Vitrin Haber