Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop ve ilçelerinde yaşanan yoğun yağışlar neticesinde Erfelek barajında yaşanan sorun nedeniyle meydana gelen su kesintisinin giderildiğini ve akşam 17.00 itibariyle tesisten su akışının sağlandığını belirtti.

Vatandaşların yaşadığı mağduriyetin giderilmesi adına su akışının hızlı bir şekilde başlatıldığını ifade eden Belediye Başkanı Barış Ayhan, tesisten gönderilen suyun gece saatlerinde Sinop Korucuk bölgesinde bulunan depoya ulaşmaya başlayacağını sabah saatlerinde ise ilk etapta şehrin alçak noktalarında bulunan hanelerde öğleden sonra ise tüm şehirde musluklardan su akışının gerçekleşeceğini belirtti.

MUSLUKLARDAN AKAN SUYU 48 SAAT BOYUNCA SADECE TEMİZLİK İÇİN KULLANIN
Tesisten gönderilen suyun tam kapasite bir arıtma tesisi içerisinde geçirilerek gönderilmediğini hatırlatan Belediye Başkanı Barış Ayhan, vatandaşlara musluklardan akacak olan suyu 2 gün süreyle sadece temizlik amaçlı kullanmaları tavsiyesinde bulundu. Başkan Ayhan musluklardan akan suyun herhangi bir aksaklık yaşanmaması durumunda 48 saat sonra içilebilir konuma geleceğini ifade etti.
 

Editör: Vitrin Haber