Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Sinop İl Müdürü Salih Livaoğlu, 5-9 Haziran ‘Türkiye Çevre Haftası’ etkinlikleri kapsamında Vali Erol Karaömeroğlu’nu ve Vali Yardımcılarını ziyaret etti.

Livaoğlu, Vali Erol Karaömeroğlu ve Vali yardımcılarına  çevrenin korunması adına yapılan çalışmalar ve düzenlenen etkinlikler hakkında bilgi verildi.

5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftası’ Cumhurbaşkanlığının 2022/3 sayılı Kararnameleri ve Bakanlığın yayınladığı usul ve esaslar doğrultusunda “Temiz Deniz Temiz Dünya” temasıyla kutlanıyor.

Valilik ziyareti ardından Salih Livaoğlu ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Sinop İl Müdürlüğü personeli ile birlikte 06 Şubatta Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına Bülent Ecevit Caddesi üzerindeki iskeleden denize saygı çelengi bıraktı.

Daha sonra Saat14:00’da ise Çevre Yönetimi ve Denetimi Şube Müdürlüğü personeli tarafından Gazi İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte dünyamızın çoğunun denizlerden oluştuğu ve bu sebeple denizlerimizin temizliğinin dünyamızın yaşanabilir bir yer olması adına öneminin vurgulandığı tekne turu gerçekleştirildi.

Tekne turu sonrasında TCSG 72. Bot Komutanlığına bağlı Sahil Güvenlik Botu ile Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesinin Araştırma Gemisi gezilerek deniz araçları ve deniz ekosistemi hakkında öğrencilere bilgilendirme yapılarak, şapka, ajanda, kalem ve ikramda bulunuldu.

Editör: Vitrin Haber