Bu gün Tarihi Cezaevi'nde düzenlenecek olan Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvasında Sinoplu sporcular ter dökecek.

İlk kez 2011'de düzenlenen ve geleneksel hale gelen sokak basketbolu turnuvası Red Bull King of the Rock bu gün Sinop'ta final yapıyor. 
Haziran ayında ülkenin çeşitli illerindeki sokakları basketbolla coşturan 1'e 1 turnuvada kozlar paylaşılıyor. 14 Haziran'da İzmir Bostanlı'da startı verilen ve sırasıyla İstanbul, Ankara ve Bursa ardından turnuvanın finali bu gün Sinop'ta yapılıyor. 

Finalde Sinoplu basketbolcularda yetenekleriyle Tarihi Sinop Cezaevi'nin tozunu attırmaya hazırlanıyor. Sinoplu sporcu Erhan Dolu, RedBull'un gerçekleştirdiği organizasyonun kendilerini oldukça mutlu ettiğini söyledi. Dolu; "Sinop halkı için güzel bir organizasyon umarım her şey güzel geçer, mutlu geçer. Tek dilediğimiz kazasız , belasız bir şekilde turnuvayı tamamlamak" dedi. Kaan Kılıçarslan ise; "RedBull tarafından gerçekleştirilen turnuvaya Bursa’dan geldim ve uzun zamandır Sinop’a gelmemiştim. Sinop’un eski bir sporcusu olarak Sinop’ta turnuvanın gerçekleştiğini duyunca, hem eski takım arkadaşlarımı hem de Sinop'taki basketbolun gelişmesi açısından iyi olduğunu düşünüyorum. Sinop'un tanıtımı açısından da bu tür etkinlikler oldukça önemli" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber