Akaryakıt fiyatlarındaki artışlarla birlikte ulaşım ücretlerinin yükseldiğini belirten kent sakinleri, buna karşın bazı araçlarda bakım, temizlik ve konfor konusunda yeterli iyileştirmenin yapılmadığını savunuyor.

Vatandaşlar, ödedikleri ücretin karşılığında daha güvenli, temiz ve konforlu bir ulaşım hizmeti almak istediklerini ifade ederek yetkililere denetim çağrısında bulundu.

Dar koltuklar ve gevşek vidalar tepki çekiyor

Konu hakkında Vitrin Haber’e ulaşarak bazı dolmuşların içindeki fiziki koşullardan şikâyet eden yolcular, özellikle koltuk aralıklarının darlığına ve bazı araçlardaki güvenlik sorunlarına dikkat çekiyor.

Bir vatandaş, yaşadığı sıkıntıyı şu sözlerle anlattı:

“Koltuk araları o kadar dar ki kucağımızda çocukla ya da elimizde poşetle oturmamız imkânsız. Üstelik yollar zaten bozuk, koltukların vidaları da gevşek olduğu için sallana sallana gidiyoruz. Tutunma demirleri oturduğumuzda tam yüzümüze ve omzumuza denk geliyor. Ani bir frende yaralanmaktan korkuyoruz.”

Yolcular, özellikle koltuk ve tutunma aparatları gibi doğrudan yolcu güvenliğini ilgilendiren bölümlerin düzenli olarak kontrol edilmesini istiyor.

Yazın sıcak, kışın soğuk şikâyeti

Vatandaşların şikayetleri araçların fiziki durumuyla da sınırlı kalmıyor. Bazı dolmuşlarda yaz aylarında klima sistemlerinin yeterince kullanılmadığı, sıcak havalarda kapıların açık şekilde yolculuk yapıldığı öne sürülüyor.

Kış aylarında ise bazı araçlarda kaloriferlerin yeterince çalıştırılmadığını belirten vatandaşlar, mevsim şartlarına uygun bir iklimlendirme hizmeti talep ediyor.

Halil Tümer dualarla toprağa verildi!
Halil Tümer dualarla toprağa verildi!
İçeriği Görüntüle

Yolcular, özellikle kapısı açık şekilde seyreden araçların güvenlik açısından da denetlenmesi gerektiğini ifade ediyor.

Şoförlerin tutumu da eleştiriliyor

Dolmuşlarda yaşanan sorunlar arasında bazı şoförlerin yolcularla iletişim şekli de gösteriliyor. Vatandaşlar, zaman zaman sert ve ilgisiz tavırlarla karşılaştıklarını belirterek toplu taşıma hizmetinde yalnızca araçların değil, yolcu-şoför iletişiminin de belirli standartlara bağlanması gerektiğini savunuyor.

“Sıkı denetim ve standart istiyoruz”

Sinoplu vatandaşlar, kent içi toplu taşıma araçlarının düzenli aralıklarla teknik, güvenlik ve hijyen denetimlerinden geçirilmesini istiyor.

Dolmuşların yaş, bakım, koltuk, tutunma aparatları, klima ve kalorifer gibi unsurlarının düzenli şekilde kontrol edilmesini talep eden vatandaşlar, eksikliklerin tespit edilmesi halinde gerekli yaptırımların uygulanmasını bekliyor.

Kent sakinleri, ulaşım ücretlerindeki artışın beraberinde hizmet kalitesinde de iyileşme getirmesi gerektiğini belirterek, “Daha güvenli, temiz ve konforlu ulaşım istiyoruz” mesajı verdi.

Muhabir: Ümit Can Gökçen