Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından ortaklaşa planlanan, Amatör sporlara ilgiyi arttırmak ve halkı sporun her branşıyla tanıştırmak amacıyla Sinop Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Sinop Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu koordinesinde 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında Sinop’ta gerçekleştirilen Amatör Spor Haftası etkinlikleri, düzenlenen kapanış töreni ile sona erdi. Kapanış töreninde ayrıca Sporda Yılın En’leri Ödül Töreni gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş’ın makamında gerçekleştirilen programda ülkemizi, İlimiziUlusal ve Uluslararası müsabakalarda Temsil etmiş Sporculara ödülleri verildi. 

Törende , Yelken Sporunda 25 Haziran - 04 Temmuz 2016 tarihleri arasında Vilamoura / Portekiz’de yapılan Optimist Dünya Şampiyonası’na katılan ve 02-08 Eylül 2016 tarihleri arasında Yunanistan’da yapılan Balkan Şampiyonasında 19. Olan Ege Batmaz, vücut geliştirme ve fitness’da  13 – 17 Nisan 2016 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezinde Gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası Milli Takım Seçmelerinde +1.80 Klasik Siklette Türkiye 3. Sü, 0 2 –0 8 Mayıs 2016 tarihleri arasında İspanya / Santa Susanna Şehrinde yapılan  Avrupa Şampiyonasında Avrupa 6.’sı, 21-25 Eylül 2016 tarihleri arasında Antalya ilinde yapılan Milli Takım Seçmelerinde Muskular Erkek Fizik’de 1. Olan, 11 Kasım 2016 tarihinde Polonya’da Dünya Şampiyonasına katılacak olan Çağrı Duran, Taekwondo’da Peru’da yapılan Dünya Poomse Şampiyonasında Milli Takım Antrenörü olarak görev alan Şaban Değermenci, Judo’da 23-26 Haziran 2016 tarihleri arasında Hırvatistan’ın Porec Kentinde yapılan Veteranlar Avrupa Judo Şampiyonasına katılan Deniz Çolak ve İsa Küçük Sporda Yılın EN’leri ödülüne layık görüldü.

Ödül Törenine Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, ASKF Başkanı Ayhan Özhan, Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz, İdari ve Mali İşler Şube Müdür Vekili Savaş Gökmen, Antrenörler ve Veliler katıldı.
 
Editör: Vitrin Haber