Sinop Yüzme İhtisas Spor Kulübü tarafından gerçekleştirilen yüzme kursları büyük bir katılımla ve tam kapasiteyle devam ediyor. Haftanın 6 günü verilen kurslara bu yıl 225 öğrenci katıldı. 2 yıldır devam eden kurslar sayesinde, önümüzde ki aylarda İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde açılışı yapılacak olan olimpik yüzme havuzu minik sporcularla dolup taşacak. 

Ayışığı mevkisinde gerçekleştirilen ve yaş gruplarına göre sınıflandırılan öğrenciler hem eğleniyor, eğlenirken de yüzmeyi öğreniyor. Bir çok aktivitenin de beraberinde yapıldığı yüzme kurslarına katılan öğrenciler, eğitimlerini uzman bir kadrodan alıyor. 



Sinop Yüzme ihtisas spor kulübü eğitmeni Kazım Açıkbaş, amaçlarının Sinop'ta yüzme sporuna katkı sağlamak olduğunu belirterek, Sİnop'ta yüzmeyen kalmasın sloganıyla çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Kazım Açıkbaş; "2 yıldır Kastamonu ve Taşköprü havuzaları kullanılarak yaptığımız antremanlarla katıldığımız Türkiye şampiyonalarında ilimizi başarıyla temsil ettik. Bundan sonra amacımız; ilimizde Kasım ayında havuz açıldıktan sonra alt yapısı hazır, yetenekli sporcularla yüzme konusunda bir kaç sene içinde Türkiye'de söz sahibi olmak" dedi. 

Antrenmanların haftanın 6 günü, pazar hariç olarak devam ettiğini belirten Kazım Açıkbaş, "8 gurubumuz var ve sabah guruplarda ki öğrencilerimiz her gün 13.30’a kadar, akşam grubunda ki öğrencilerimiz de 17:00 ile 18:30 saatleri arasında çalışmalarını sürdürüyor" diye konuştu. 


video

Sinop Yüzme izle

Editör: Vitrin Haber