Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Bahar Kupası, Akademi Türkiye Şampiyonası ve Milli Takım Seçme Testi Kürek Yarışları düzenlendi. 

27-28-29 Mayıs tarihleri arasında Sakarya Sapanca Kırkpınar mevkiinde düzenlenen yarışlara katılan Sinoplu sporcular büyük başarı elde etti. 

Gerçekleştirilen durgunsu yarışlarında Sinop Gençlik Spor Kulübü Kürek Sporcu Eğitim Merkezi sporcuları U15 Erkekler 2x kategorisinde Galatasaray’ı geçerek 2. olurken, U15 Erkekler takım halinde 3.lük kupası aldı.  Bu başarıları ile Sinop Gençlik Spor Kulübü sporcuları, Durgunsu kategorisinde Sinop’a ilk madalyalarını kazandırmış oldu. 

Yine aynı yarışlarda Ali Asrın Öz ve Oğuz Kekeç ile Efnan Sezgin, İdil Şevval Akın, Sudenaz Ekşi, Zeynep Özalp'ın yer aldığı 4x ekip 3. oldu.  

Deniz Küreği U19 Kadınlar Kategorisinde, Azra Betül Koçak 1x’de 2.’lik,  Azra Betül Koçak, Elif Berna Taban, Melissa Buse Başoğlu, Aslı Yazıcı, Alperen Özalp 4x+’da 3.lük elde etti. 

Deniz küreği Kadınlar Kategorisinde Melike Ezgi Gündoğdu, Ceyda Çiğdem Yıldız  2x’de 2.lik, Serenat Çobanoğlu, Azra Betül Koçak, Ceyda Çiğdem Yıldız, Melike Ezgi Gündoğdu, Eylül Tunç 4x+’da 2.lik elde etti. 
Sinop Gençlik Spor Kulübü Kürek Sporcu Eğitim Merkezi sporcuları, Deniz Küreği Kategorisinde takım halinde 2. oldu. 

Yarışlarla ilgili gazetemiz Vitrinhaber’e değerlendirmelerde bulunan Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, tüm sporcuları tebrik etti. Üçüncüoğlu; “Amacımız Sinop’u ve Sinoplu gençleri tanıtmak, yapabileceklerimizi herkesin görmesini sağlamak. Sinop'ta kürek branşını geliştirmek, milli takıma sporcular yetiştirmek istiyoruz. İlimizdeki kürek başta olmak üzere diğer branşlardaki sporcularımızın ailesine ve ülkesine faydalı bireyler olarak yetişmelerini hocalarımızın eşliğinde sağlamak kulübümüzün amaçlarından. Bu doğrultuda büyük bir özveri ile çalışan sporcularımız yarışlarda muhteşem bir performans sergileyerek büyük başarılar elde ettiler. Sinop Gençlik Spor Kulübü olarak ilk defa durgunsu tekneleri yarıştık ve başarabileceğimizin temellerini attık. Sporcularımızı, ailelerini ve antrenörlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. 


 

Editör: Vitrin Haber