Türkiye Kürek Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Deniz Küreği Şampiyonası sona erdi. 

Sapanca Gölü'ndeki Kırkpınar parkurunda düzenlenen yarışlarda, Fenerbahçe, Beşiktaş, Sümerspor Kürek, Adıyaman Gençlik ve Spor, Altınboynuz, İzmir Kürek, Türk Balıkadamlar, Sinop Gençlik ve Spor, Fethiye Belediyesi, Denizciler, Gerze Yelken ve Su Sporları, Van Edremit Belediyesi, Sinop Kürek kulüplerinden 145'i kadın 347 sporcu mücadele etti.

Oldukça çekişmeli geçen yarışlarda zorlu rakiplerini geride bırakmayı başaran Sinop Gençlik Spor Kulübü sporcuları U19 kızlar ve kadınlar kategorisinde takım halinde birinci olarak şampiyon oldu.
Sinoplu sporcular ayrıca verdikleri başarılı mücadeleleriyle katıldıkları her kategoride ilk üçte olmayı başardılar ve sonuca ulaştılar. U19 kızlar kategorisinde 1X Türkiye 2.’liği, 2X Türkiye Şampiyonluğu ve üçüncülüğü, 4X+ Türkiye şampiyonluğu elde eden Sinop Gençlik Spor Kulübü sporcuları kadınlar kategorisinde 1X Türkiye üçüncülüğü, 2X Türkiye ikinciliği, 4X+ Türkiye şampiyonluğu elde ettiler. 

Elde edilen başarıdan dolayı sporcularını tebrik eden Sinop Gençlik Spor Kulübü Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, bu başarı grafiğinin artarak devam edeceğini söyledi. Üçüncüoğlu; “Sporcularımız Sinop’un ismini en güzel şekilde hafızalara kaydediyorlar. Hedefimiz iyi ve başarılı sporcular yetiştirmek. Elde edilen başarı karşısında sporcularımıza büyüdükçe daha mütevazi olmaları gerektiğini, kazanılan daha önemli başarılara basamak olduğunu anlatıyoruz. Kazanılan başarılar karşısında sporcularımız ek puanlar kazanıp daha iyi üniversitelerde ve okullarda burs alıyorlar. 

Yarışlara katılmamızda bizlere destek olan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş’a, Spor Şube Müdürü Ramazan Yılmaz’a teşekkür ederiz” dedi. 
Editör: Vitrin Haber